Guggenheim

Guggenheim

Het Guggenheim Museum New York, gelegen op 5th Avenue in Manhattan, is één van de vijf Guggenheim musea ter wereld. Daarnaast heb je er nog in Las Vegas, Bilbao, Berlijn en een collectie in Venetië.

Officieel noemt het museum Dolomon R. Guggenheim museum en biedt het moderne kunst met vooral schilderkunst uit de 20e eeuw aan. Het is trouwens één van de belangrijkste musea ter wereld voor moderne kunst. Het was oorspronkelijk de privécollectie van Mr Gugenheim, maar in 1959 opende het museum in New York haar deuren.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Je vindt er zowel Europese als Amerikaanse moderne kunst terug met werken van gerenommeerde artiesten zoals Picasso, Manet, Appel, Kadinsky,… Het museum bestaat uit verschillende gallerijen. De tentoonstellingen zijn in de spiraalvormige gallerij en de vaste collectie vind je terug in het vierkante gedeelte.

Adres
                                                                              1071 Fifth Avenue
                                                                              New York
                                                                              United States
                                                                              Web
                                                                              http://www.guggenheim.org/new-york
Museum of Natural History

Museum of Natural History

Het Museum of National History is een natuurhistorisch museum, gelegen in Central Park, dat talrijke informatie herbergt  over zoogdieren, biodiversiteit en tropische vogels! Neem een stap terug in de tijd en maak kennis met de geschiedenis van de dinosauriërs. Dorst gekregen? Het Waldorf Astoria serveert overheerlijke thee!

Adres
200 Central Park West
10024 New York
Web
http://www.amnh.org/

Ellis Island Immigration Museum

Ellis Island Immigration Museum

Het wereldberoemde citaat ‘If you can make it here, you can make it everywhere’ komt tot leven in het Ellis Island Immigration Museum. Hier maak je kennis met de immigranten stroom in New York tijdens de 19de eeuw. Aangrijpende waargebeurde verhalen spreken tot de verbeelding d.m.v. foto’s, kledingstukken, tickets,… Neem zeker ook de tijd om de film te bekijken ‘Island of Hope, Island of Tears’. Dit museum is absoluut de moeite waard!

Adres
Ellis Island
NY 10004
Verenigde Staten
Web
http://www.statueoflibertytickets.com/Ellis-Island/
Brooklyn Museum

Brooklyn Museum

Het Brooklyn Museum is het tweede grootste museum van New York en herbergt 1,5 miljoen kunstvoorwerpen van over de hele wereld. Zowel de hedendaagse kunst als échte antieke stukken komen hier één voor één aan bod. De trots van het museum is zonder twijfel de Egyptische kunst. Maar ook de Aziatische kunst en de Europese en Amerikaanse schilderkunst mogen niet aan je bezoek ontbreken!

Adres
200 Eastern Parkway
Brooklyn, New York 11238-6052
Web
http://www.brooklynmuseum.org/
Museum of the Moving Image

Museum of the Moving Image

Museum of the Moving Image is voor de filmliefhebbers onder ons een absolute must! Bekijk de meest spannende films en series op het witte doek, bewonder een tentoonstelling van oude filmcamera’s of ontdek zelf hoe jouw favoriete film tot stand werd gebracht in ‘Behind the Screen’.

Adres
36-01 35th Avenue
NY 11106
Verenigde Staten
Web
http://www.movingimage.us/
Museum of Modern Art (MoMA)

Museum of Modern Art (MoMA)

Het Museum of Modern Art telt maar liefst 100.000 moderne en hedendaagse kunstwerken, verspreid over zes verdiepingen.

Adres
53rd/54th Street
New York
Web
http://www.moma.org

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be