Een dagje in Milaan is eigenlijk te weinig om de stad echt goed te ontdekken. Toch is het wel mogelijk om met een dag vullende wandeling zoveel mogelijk highlights mee te pakken, en wat kleine verborgen plekken te ontdekken. Hier staat alvast een mogelijk plan om je dagje Milaan mee in te vullen.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Heb je de mogelijkheid om langer in deze stad te verblijven, dan is dat zeker aan te raden. Je hebt dan meer tijd om door een museum te lopen, van de sfeer op een terrasje te genieten of om uitgebreid Italiaans te eten.

Ochtend

Het Sforzesco Kasteel in het centrum van Milaan is een goed beginpunt. Vanaf daar loop je over de binnenplaats door naar het achterliggende Sempione park, tot de Arco della Pace; een stadspoort die uit de tijd van de Romeinen is overgebleven. Onderweg kom je in het park wat kleine barretjes tegen, waar je een lekker Italiaans kopje koffie kunt halen. Indien je nog niet ontbeten had, kun je hier ook een broodje kopen.

Vanaf de stadspoort loop je via de andere kant van het park terug, om vervolgens weer uit te komen bij het kasteel en vanaf daar via de Corso Dante door te lopen naar het Piazza Duomo. Op de weg ernaar toe en aan het Piazza Duomo zelf vind je veel moderne modewinkels waar je naar binnen kunt gaan. Als je dit hebt gehad, loop je door de Galleria di Vittorio Emanuele II; nog een mooie straat met een indrukwekkende koepel waar je ook veel winkels kunt vinden.

Lunch

Voor lunchgelegenheden is er in Milaan genoeg aanbod. Op alle hoekjes en in alle straatjes is wel een bakkertje of cafeetje te vinden waar je lekker kunt lunchen. Een aanrader is bakkerij Da Luini, aan de Via Santa Radegonda. Deze is beroemd om zijn panzerotti, een soort pizzabroodjes. Kies vooral voor de plaatsen waar ook locals komen. De toeristische eetgelegenheden zijn vaak van minder goede kwaliteit, en ook nog eens duurder.

Wil je iets uitgebreider lunchen, dan kan dat natuurlijk ook. Achter het Duomo is een SignorVino gelegen, waar je echte Italiaans kunt genieten met een goed glas wijn, en uitzicht over Piazza Duomo.

Milaan

Basiliek

Na de lunch loop je vanaf het Piazza Duomo over de Via Torino naar de Basilica San Lorenzo, een levendige plek onder de Milanezen. Het is een kerk uit de 4e eeuw en daarmee een van de oudsten van Italië. Milaan was toentertijd nog de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Als je het interessant vindt kun je binnen een kijkje nemen en genieten van de indrukwekkende infrastructuur, die ze al in die tijd gebruikten.

Diner

Voor het diner loop je terug van de basiliek naar het plein Darsena. Op deze plek komen twee grote grachten bijeen en zul je veel geschikte restaurantjes aan het water vinden, waar je wederom kunt genieten van heerlijk Italiaans eten of gewoon een aperitiefje kunt nemen om de lange wandeldag mee af te sluiten.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be