Het hele jaar door is Porto een populaire vakantiebestemming. In de winter is het er niet al te koud, perfect dus voor degenen die willen overwinteren in een mild klimaat. In de zomer is het er lekker warm, en trekken veel strandliefhebbers naar de regio. Toch zijn de stranden niet al te druk (misschien ook omdat er heel veel zijn), en kun je dus rustig op je handdoek genieten zonder dat de buren bijna tegen je aanliggen. In dit artikel vertellen we je wat de mooiste stranden van de regio van Porto zijn.

Praia da Luz

De naam betekent ‘Strand van het licht’ en alleen daarom is het eigenlijk al leuk om erheen te gaan. Het is er in de zomermaanden vaak druk, maar toch is er altijd nog genoeg plaats vrij omdat het strand best groot is. Je kunt hier in de buurt ook wat gaan eten, al zijn de meeste eetgelegenheden wel op toeristen gericht.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Praia do Senhor da Pedra

Dit strand wordt gezien als erg romantisch, perfect dus voor een vakantie met je geliefde. Het romantische aspect komt waarschijnlijk van de kleine kapel die er te vinden is. Het strand is goed te bereiken met de goedkope trein vanaf het Sao Bento station. Het strand is gelegen bij Miramar, een rustige en minder bekende vakantiebestemming. Er zijn wel wat cafés, restaurants en winkeltjes te vinden, maar het mooiste is hier toch echt het strand en natuurlijk het kleine kapelletje op een rots in het water.

Praia de Matosinhos

Bij dit strand kun je goed surfen omdat de golven er erg krachtig zijn. Maar hiernaast is het ook een heel mooi strand. Dus of je nu graag surft of zwemt in een krachtige zee, of toch liever op je handdoek ligt en naar de surfers kijkt, dit strand is zeker aan te raden.

Praia do Camilo

Praia do Molhe

Dit strand ligt tussen Praia da Luz en Praia de Matosinhos. Vooral de loopbrug Pérgola da Foz valt hier erg op. Ook hier zijn genoeg eetgelegenheden in de buurt, zodat je geen hele tassen mee hoeft te nemen voor een picknick in het zand. En kinderen kunnen vast wel ergens een lekker ijsje vinden in de buurt van het strand om even af te koelen en weer energie te krijgen voor het zwemmen.

Praia dos Ingleses

Het strand van de Engelsen, misschien niet voor iedereen een aantrekkelijke naam, maar toch altijd een drukbezocht strand. Het strand zelf is mooi, maar toch komen de meeste mensen hier om een drankje te drinken met andere vakantiegangers. De cafés en de terrassen zitten bij de eerste stralen zon al snel vol. Zoals de naam het al zegt, komen hier vooral Engelse toeristen en Britse expats. Als je graag nieuwe mensen ontmoet en gezellig een praatje wil doen, kun je hier zeker goed terecht.

Praia do Carneiro

Hier staat een prachtige vuurtoren uit de 16e eeuw, die zeker een bezoek en foto waard is. Het strand zelf is niet super populair, maar de omgeving is pittoresk, en het is er heerlijk wandelen.

Citytrip naar Porto boeken?

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be