Turkije is een land dat zowel in Zuidoost-Europa als in Zuidwest-Azië ligt. De hoofdstad van het land is Ankara en de officiële landstaal is Turks. Betalen kan er met de Turkse lira.

Het weer

Langs de kust van Turkije krijg je te maken met een zeeklimaat. In het oosten van het land heerst dan weer een gematigd landklimaat en centraal in het land een steppeklimaat. Over het algemeen zijn de zomers warm en de winters niet extreem koud. In het centrum van het land kan het wel al eens kouder zijn tijdens de winter.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bezienswaardigheden in de hoofdstad

Ankara, Turkije

Ankara is de hoofdstad van Turkije. De stad heeft meer dan 5 miljoen inwoners en is al sinds 1923 de hoofdstad van het land. Eén van de vele bezienswaardigheden in de stad is de Anitkabir. Dat is het mausoleum voor Mustafa Kemal Atatürk, de oprichter van de republiek Turkije. Dit praalgraf is een impressionante 60 meter lang, 41 meter breed en 27 meter hoog.

Doorheen de stad kan je veel openbare parken en tuinen vinden om te ontspannen. Je kan er picknicken of gewoon wat van de natuur genieten. Het Harikalar Diyarıpark is één van die mooie parken. Volgens sommigen is dit het grootste park van Europa binnen een stad.

En in de rest van het land

De Sultan Ahmetmoskee is een moskee in Istanbul. Hij heeft als bijnaam “Blauwe Moskee” doordat hij aan de binnenkant volledig versierd is met blauwe tegels. Het bouwwerk werd in 1609 gebouwd en de centrale koepel heeft een doorsnede van zo’n 33 meter. Redelijk indrukwekkend dus! Het gebouw is volledig symmetrisch, wat het allemaal nog wat mooier maakt.  

Je hebt ze waarschijnlijk wel al gezien, de coole foto’s van de Pamukkale terrassen. Dit natuurfenomeen is zeer bekend door het blauwe water dat ervan stroomt. De terrassen zijn door de jaren heen ontstaan door de grote hoeveelheid kalk die in het water zit. Ondertussen is Pamukkale opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dichtbij Pamukkale kan je ook Hiërapolis gaan bezoeken. Dit is een archeologische site waar de Italianen vaak opgravingen doen. In Hiërapolis zijn ook enkele warmwaterbronnen waarin je kan zwemmen.

Bezoek de Galatatoren in Istanbul en waan je in het land van Rapunzel. Het is de perfecte plaats om de stad van bovenaf te bekijken en een duidelijke overview te krijgen. De toren is zo’n 61 meter hoog en heeft een diameter van bijna 9 meter. Je kan bovenaan trouwens ook genieten van een lekkere maaltijd. De perfecte plaats voor een leuke date?

Als je nog niet genoeg gekregen hebt van Turkije, kan je hier alvast een last minute scoren.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be