Vanaf Brussel ben je voor je het weet in Leuven. Zowel met de auto als met de trein ben je zo in de andere stad te vinden en voor een avondje stappen is dat ook prima te doen. Als je iemand hebt die bereid is geen alcohol te drinken om auto te kunnen rijden, of als je de laatste (of eerste) trein terug naar Brussel neemt, hoef je ook geen slaapplaats te zoeken en betalen in Leuven.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

The Seven Oaks

Een bekende van de studenten in Leuven is wel de kroeg The Seven Oaks. Gelegen in een kelder, is deze kroeg onder de meeste studenten bekend als de kroeg om de avond gezellig af te sluiten. De muziek komt vooral uit de jaren ‘90, en de Nederlandse meezingers zijn er ook populair. De sfeer zit er meestal gemoedelijk in. Zoals eerder genoemd is het vooral populair onder de studenten, dus mocht je met een portie drank achter de kiezen je avond op feestelijke wijze af willen sluiten: The Seven Oaks is de plek die je zoekt.

Mattiz

Voor cocktail liefhebbers en eigenlijk voor iedereen die een groot assortiment aan drankkeuze kan waarderen, is Mattiz een geschikte plek. Er zijn tevens tapas, dus je zou hier geschikt kunnen dineren. Anders zijn de tapas natuurlijk erg lekker voor bij de cocktails die je hier in overvloed kunt vinden. Die zijn niet alleen redelijk geprijsd, ze zijn bovendien ook erg goed te drinken.

Cocktail bar

Het Depot

Het depot is de concertzaal van Leuven en heeft altijd interessante artiesten en bands die komen optreden. Het gebouw bestaat uit vier zalen, waarvan eentje met zitplekken is. Hoewel je hier niet tot midden in de nacht kunt blijven, is het ideaal om je avond te beginnen om iets te bekijken onder het genot van een drankje. Bekijk de agenda en koop je kaartjes op hun website (https://www.hetdepot.be/concerten).

Café Belge

Een typische authentiek Belgische tent voor biertjes is Café Belge. Gelegen aan de Grote Markt, en dus met een terras tot zijn beschikking, is dit een heerlijke plek om ook buiten (op een zomerse dag) te kunnen genieten van het bier dat Café Belge tot zijn beschikking heeft. Kenmerkend is ook dat er een open podium is, als er geen bands of artiesten zijn gepland om op het podium te spelen. Iedereen kan dus met zijn of haar instrumenten wat laten horen, soms ontdek je echte talenten en soms heb je liever dat het stopt. Hoe dan ook: het zorgt voor een unieke ervaring!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be