Leuven wordt vaak gezien als een oude stad met alleen maar historische gebouwen en bezienswaardigheden. Maar Leuven heeft veel meer dan dat, de vele studenten die verblijven in de stad maken de stad jong en erg gezellig. Dit is overal terug te zien, en ook voor kinderen is er genoeg te doen. We nemen je mee naar Provinciedomein Kessel-Lo: een gigantisch park voor kinderen waar ook de volwassen zich de hele dag kunnen vermaken.

Een geweldige park, speciaal voor kinderen en gezinnen

De speeltuinen op het domein zijn onderverdeeld voor verschillende leeftijden. Zo kunnen ze allemaal met leeftijdgenootjes spelen, op speelgoed dat bij de leeftijd past. In de vijver kun je met trapbootjes varen, en ook de waterspeeltuin met pompen en dammen is in trek bij de kleinste bezoekers met mooi weer. Het ploeterbad is speciaal voor kinderen tot 12 jaar, rondom het ploeterbad kun je lekker zonnen (tip voor de ouders!). Ook voor de volwassenen is er een hengelvijver waar je kunt vissen, of een balletje kunt slaan op de tennisbaan. Er is veel mogelijk. Er zijn tevens speciale wandelroutes van verschillende afstanden voor als je een wandeling wilt maken. Kortom, je kunt je dag hier zeker vullen.

Natuur en milieu

Alle activiteiten rond natuur en milieueducatie vinden plaats in het Ecocentrum. De activiteiten die er gegeven worden richten zich voornamelijk op het basisonderwijs. Het domein bezit heel veel waardevolle natuur, er groeien planten en er leven dieren die zeldzaam zijn geworden in Vlaanderen. Door deze natuur open te stellen voor het publiek kan iedereen nog genieten van deze soorten planten en dieren. Voor vogelliefhebbers valt er ook genoeg te zien op het domein van Kessel- Lo. De kinderboerderij is altijd erg populair bij jonge kinderen.

Tijdens de zomervakantie worden er verkeerslessen georganiseerd voor kinderen in het verkeerspark op het domein. Het verkeerspark is zeer realistisch nagebouwd: echte kruisingen met stoplichten, rotondes en stopborden helpen kinderen de eerste verkeersregels te leren op spelenderwijze. Bega je een overtreding, dan krijg je een vermaning van een agent. Leuk en leerzaam dus voor kinderen die willen oefenen in het verkeer.

Schatzoeken

Leuven oude stad

Op verschillende plaatsen in Leuven kun je op zoek naar verborgen schatten door middel van geocoaching: met je smartphone op zoek naar de schat die op mooie en leuke plaatsen ligt verstopt. Op verschillende plaatsen liggen 11 schatten, sommige zijn eenvoudig te vinden terwijl voor andere schatten meer zoekwerk nodig is.

Een sportief dagje

Ook voor de sportieve gasten is er op het domein voldoende te doen om je een hele dag te vermaken. Zo is er een Minigolf, kun je er lekker wandelen, zwemmen en tennissen, en is er een wandelpad naar de voormalige Abdij van Vlierbeek. Voor de waaghalzen zijn er skateramps, en voor de voetballiefhebbers is er een voetbalveld waar je een balletje kunt trappen. Er zijn in totaal 4 wandelroutes die je kunt volgen. De kortste route is ruim 400 meter, de langste wandelroute is ruim 1,5 kilometer.