Leuven is een leuke stad voor een dag of weekend weg met je gezin, of alleen, om lekker je hoofd tot rust te laten komen. Er zijn genoeg leuke dingen om te doen in Leuven tijdens je weekendje weg, en dan bedoelen we niet alleen bezienswaardigheden, maar ook op culinair gebied. Lekker eten en het drinken van een heerlijk Belgisch biertje hoort daar natuurlijk ook bij.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Slenter door het oude centrum van Leuven heen

Leuven, met zijn oude centrum, is een wirwar van smalle straatjes, eeuwenoude gebouwen en kerken, verstopte poortjes en steegjes. Maar het meest opvallende bouwwerk is het stadhuis. Sierlijke torentjes en 236 beelden kenmerken dit imposante gebouwd. Loop hier niet zomaar voorbij, maar kijk vooral naar de prachtige details dat het gebouw heeft.

De universiteit van Leuven beklimmen

De universiteitsbibliotheek van Leuven vind je aan het Monseigneur Ladeuzeplein. Dit is de oudste katholieke universiteit in Europa. Je kunt de toren van deze universiteit beklimmen om een prachtig uitzicht te hebben over de stad, tenminste als je een beetje conditie hebt, want het is een hele klim. Helaas is dit dus niet toegankelijk voor mindervaliden. Eenmaal boven ben je dat klimmen snel weer vergeten. De klok luidt ieder heel uur dus zorg dat je dan niet boven bent vanwege het enorme lawaai. Ben je er op dat moment wel, dan zul je zeker en vast schrikken. Toch is het iets heel speciaals om mee te maken.

Kom tot rust in Groot Begijnhof

Wil je even weg uit de drukte van het centrum en genieten van de rust, ga dan wandelen in Groot Begijnhof. Pleintjes, tuintjes… al dwalend door de straatjes vind je op iedere hoek wel iets moois. In het begin van de 13e eeuw werd het Groot Begijnhof gesticht. Het is een van de weinig overgebleven begijnhoven van Vlaanderen. Sinds 1998 is het Begijnhof een UNESCO werelderfgoed.

Eten en drinken tussen de boeken

Als je denkt dat je hier te maken hebt met een saaie boekenwinkel dan heb je het mis. Barboek is meer dan alleen maar boeken, tussen het zoeken naar boeken kun je aan een tafeltje plaatsnemen en genieten van een kopje koffie en een plakje cake. In de grote winkel zijn er meerdere knusse hoekjes gecreëerd waar je kunt zitten aan een tafeltje. Barboek is echt uniek, en het is heel gezellig om er binnen te zijn.

Drink een biertje bij een brouwerij

Leuven bierbrouwerijen

Waar Leuven vroeger 56 bierbrouwerijen bezat zijn er daar tegenwoordig nog maar 2 van over. Namelijk Brouwerij Domus en Stella Artois. Vooral de vele studenten in de stad laten het bier rijkelijk vloeien. In het centrum van Leuven zijn veel leuke biercafés en bruine kroegen te vinden. Met passie en aandacht worden de bieren gebrouwen door deze twee brouwerijen, en die passie is zeker terug te vinden tijdens het proeven.

Maak een ritje met de Zonnetrein

Heb je geen zin om te lopen of wil je met de kinderen een treinrit maken, dan is dit een leuke attractie. Het treintje rijdt op zonne-energie en rijdt langs alle bezienswaardigheden in Leuven. Bij de Abdij van het park en het Groot Begijnhof kun je ook uitstappen. Zo kun je deze mooie plaatsen meteen bezichtigen. Onderweg krijg je informatie over alle bezienswaardigheden die je aandoet.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be