De meeste Europese bestemming zal men per vliegtuig vlot kunnen bereiken. Bij een stedentrip van enkele dagen is het vliegtuig vaak het meest efficiënte vervoersmiddel. Zo vliegt men in 2 à 3 uur naar de hoofdstad van Portugal. Per wagen zou dit al gauw meer dan 18 uur in beslag nemen voor de meeste Belgen en Nederlanders en bovendien is men dan ook nog eens enorm veel geld kwijt aan brandstof en tol (voornamelijk in Frankrijk dan). In dit artikel gaan we na hoe we de goedkoopste vliegtickets richting Europese bestemmingen kunnen boeken. Weet dat de goedkoopste tickets niet noodzakelijk de beste tickets zijn.

Vraag en aanbod

De prijs zal deels worden bepaald door het aanbod. Europa is een toeristische regio en zowat alle bekendere steden hebben een luchthaven waar meerdere maatschappijen vliegen. Het aanbod is dus groot, maar de tickets zijn ook gewild omwille van de grotere vraag. Dit grotere aanbod betekent wel meer keuzevrijheid. Zo kan men zich wat dynamisch opstellen en ook de vlieguren kan men grotendeels zelf bepalen. Sommigen komen liever ’s avonds aan en boeken een extra hotelovernachting. Anderen blijven dan weer een nachtje minder lang, maar komen wel reeds toe vroeg in de ochtend.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Luxe

De prijs van Europese vliegtickets zal ook deels worden bepaald door de aangeboden luxe. Voor Europese vluchten van minder dan twee uur is veel luxe niet noodzakelijk. Weinig beenruimte, weinig bagage en geen eten tijdens de vlucht is geen drama indien men geen uren moet vertoeven op het vliegtuig. Het woord lagekostenmaatschappij komt in beeld ….

Uren

De vraag en het aanbod zijn groot en bijgevolg is er veel keuzevrijheid. Meerdere maatschappijen vliegen naar dezelfde bestemmingen en men kan dus eigenlijk kiezen met welke maatschappij men in zee gaat. In het kader van een Europese trip zal een vliegreis maximaal enkele uurtjes duren en veel luxe is dus niet nodig. Uitwijken naar lagekostenmaatschappijen is dus de boodschap.

Niet enkel de prijs, maar ook de vlieguren zijn interessant. Wens je dinsdag te vertrekken richting bestemming en staat de terugvlucht vrijdag gepland, probeer die tijd dan maximaal te benutten. Dinsdag 23u aankomen en vrijdag 07u vertrekken is niet hetzelfde als dinsdag 07u aankomen en vrijdag 20u vertrekken. Probeer de tijd ter plaatse optimaal te benutten. Een avondvlucht + extra hotelovernachting is een succesformule. Zo kan men goed uitgeslapen aan de citytrip beginnen.

Dynamisch

Zichzelf wat dynamisch opstellen kan zeker helpen bij de zoektocht naar de goedkoopste tickets. We illustreren dit met onderstaande foto:

We zoeken een trip naar Zadar. De heenvlucht kost ons 50 euro. Bij de terugvlucht merken we op dat de prijsverschillen groot zijn. Donderdag kan men voor 60 euro richting België vliegen en twee dagen later is dit plots meer dan 200 euro. We raden je dus aan om jezelf niet vast te pinnen aan bepaalde data. Stel jezelf een beetje dynamisch op bij het plannen van de reis en het is mogelijk om aardig wat te besparen.

Mocht de kostprijs van Zadar te hoog zijn, dan kan men deze trip altijd uitwijken naar een andere Kroatische bestemming. Indien andere maatschappijen geen goedkope tickets kunnen aanbieden, dan kan men opteren om de bestemming aan te passen naar een andere Europese bestemming. Kroatië is prachtig, maar ook buurland Slovenië heeft een hoop te bieden. Voldoende Europese bestemmingen in de aanbieding dus!

Goedkoop vliegen

Aan een voordelig tarief richting alle uithoeken van Europa vliegen is nog steeds mogelijk. Zicht wat flexibel opstellen is de boodschap. Toekomstgericht ziet het er allemaal niet rooskleurig uit. Het supergoedkoop vliegen past niet meer in de ecologische ideologie en plannen met betrekking tot taksen liggen op tafel. Hoogtijd om uw volgende citytrip nu reeds vast te leggen dus.

Bekijk ook eens

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be