Wie houdt er nu niet van een leuke stedentrip? Een paar dagen naar een mooie stad, waar je op je eigen tempo de stad kunt verkennen. Je bezoekt de leukste plekjes, maakt mooie foto’s, gaat eten de lekkerste restaurants en geniet optimaal van je dagen dat je er tussenuit bent. Het kiezen van een bestemming is erg lastig, maar ongetwijfeld is er een leuke stad die aan jouw wensen voldoet. Het is echter ook belangrijk om goed na te denken wat je allemaal meeneemt als je op stedentrip gaat. Sommige dingen zijn onmisbaar, sommige dingen maken je stedentrip gewoon een stuk makkelijker en fijner. Wij zetten een aantal dingen op een rij waarvan wij denken dat het slim is om deze artikelen voorafgaand aan je stedentrip aan te schaffen.

Stevige rugzak

Een goede rugzak is eigenlijk onmisbaar als je op stedentrip gaat. In je koffer neem je alle standaard dingen mee zoals kleding en toiletartikelen, maar ook tijdens de stedentrip zul je graag wat spullen bij je hebben. Denk daarbij aan je camera, wat eten of drinken, je zonnebril of andere dingen die je graag bij je hebt. Een rugzak zorgt ervoor dat je dit kan meenemen. Let bij het kopen van een goede rugzak op een aantal punten. Allereerst de inhoud. Hoe groter de inhoud van de rugzak, hoe meer je mee kunt nemen. Een te grote rugzak kan echter weer oncomfortabel zijn. Bedenk dus goed wat je onderweg mee wil nemen, en kies daar je rugzak op. Ga je op reis naar een bestemming waar de kans op regen groot is, kies dan voor een waterdichte rugzak.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Goede kleding

Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar goede kleding is van groot belang op stedentrip. Afhankelijk van wat voor type stedentrip je gaat maken, kun je daar je kleding op afstemmen. Als je een bestemming kiest waarbij je de omgeving gaat verkennen door te wandelen of te fietsen, dan is goede kleding van groot belang. Denk hierbij aan een winddichte jas, een regenjas die beschermt tegen eventuele buiten, en een comfortabele broek die fijn zit tijdens je activiteiten. Goede schoenen kunnen daarbij niet ontbreken. Je wil natuurlijk geen blaren krijgen tijdens je reis, door zorg voor stevige maar comfortabele schoenen, om optimaal te genieten van je reis. In het assortiment van Jack Wolfskin vind je veel van dit soort artikelen om te kopen voordat je op stedentrip gaat.

Toiletartikelen voor op reis

Toiletartikelen heb je thuis nodig, maar natuurlijk ook als je op bestemming bent. Als je met het vliegtuig gaat, moet je rekening houden met een aantal beperkingen als het gaat om het meenemen van vloeistoffen, zoals eau de toilette, shampoo of tandpasta. Bij veel luchtvaartmaatschappijen mag je deze vloeistoffen wel meenemen in je koffer die in het ruim gaat, maar zijn er beperkingen bij het meenemen van vloeistoffen in de handbagage. Zo mag een verpakking niet meer dan 100 milliliter bevatten en moeten de vloeistoffen in een afgesloten zak verpakt worden. Deze kleine verpakkingen van toiletartikelen kun je bij de bekende drogisterijen kopen.

Ontspanning tijdens de reis

Een stedentrip is fijn, mooi en avontuurlijk, maar soms heb je ook even behoefte aan rust en ontspanning. Zorg ervoor dat je tijdens het reizen naar je bestemming en als je ter plaatse bent, ook de mogelijkheid hebt om je even terug te trekken voor wat ontspanning. Denk daarbij aan een goed boek, een tijdschrift, een tablet waar je wat films op kan zetten of een spelletje dat je kunt spelen met je reisgezelschap. Wij adviseren om deze spullen voor je reis al te kopen. Op het vliegveld zijn deze spullen vaak ook beschikbaar, maar ligt de prijs een stuk hoger.

Het is vooral belangrijk om goed na te denken wat je tijdens de stedentrip allemaal gaat doen, en goed te beseffen wat je daar allemaal voor nodig hebt. Sommige dingen lijken vanzelfsprekend, maar zijn het niet. Onze tip over goede kleding en schoenen bijvoorbeeld. Door deze punten goed voor te bereiden voorkom je niet alleen fysieke problemen tijdens de stedentrip, maar verhoog je ook het comfort en plezier tijdens de trip. Zo kun je optimaal genieten van je reis, de bestemming en al het moois dat deze trip je te bieden heeft. Goede reis!

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be