Feira da Ladra

Feira da Ladra

In de wijk Alfama is er elke dinsdag en zaterdag ‘Feira da Ladra’, dat betekent vlooienmarkt. In de Campo de Santa Clara straat vind je er dan kleine kraampjes met zowel nieuwe als tweedehands spulletjes. Wil je CD’s, boeken, antiek, of kledij op de kop tikken? Dan moet je zeker eens deze markt opzoeken. Extra leuk is dat je van hieruit ook het mooie Nationaal Pantheon kan zien!

Adres
Feira da Ladra
Campo de Santa Clara
1100-472 Lisboa
Web
http://www.golisbon.com/sight-seeing/feira-da-ladra.html
MOOD

MOOD

Het enige wat de items in de winkel ‘MOOD’ gemeen hebben is dat ze cool zijn. Zowel kleding, kunst, boeken, juwelen, binnenhuisdecoratie in de meest originele vormen kun je er vinden. Als je op zoek bent naar een souvenir ver weg van alle clichés moet je hier misschien wel eens gaan rondneuzen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
MOOD
Rua de Pedrouços 27
1400-285 Lisboa
Web
http://www.goodmoodconcept.com
Galeria Margarida Pimentel

Galeria Margarida Pimentel

De juwelen van Margarida Pimentel laten zich best omschrijven als vloeiend en organisch. Elk stuk is volledig handgemaakt en uniek of onderdeel van een gelimiteerde serie. Goedkoop zijn de juwelen niet, maar je maakt er wel een statement mee.

Zelfs als je niet van plan bent om te kopen is het zeker de moeite waard om even binnen te lopen op je weg naar het klooster en de toren van Belém. De ‘Galeria’ vind je in het cultureel centrum van Belém.

Adres
Centro Cultural de Belém Loja 2
1449-003 Lisboa
Web
http://https://www.ccb.pt/Default/pt/Visite-nos/Lojas/GaleriaMargaridaPimentel?a=30
Zilian

Zilian

‘Zilian’ wordt door de plaatselijke vrouwelijke fashionista’s ook wel eens omschreven als ‘shoe-heaven’. Maar liefst 4 500 paar schoenen is hier verkrijgbaar in alle mogelijke vormen, kleuren, stijlen en voor zowel een klein als een groot budget. De winkel steekt zeer goed in mekaar en de eigenaars proberen steeds extra service aan te bieden. Zo kun je er een kopje Nespresso-koffie drinken tijdens je bezoek en is er zelfs een echte gratis valet service.

Adres
Zilian Lisboa
Av. António Augusto de Aguiar, 29 – D
1050-251 Lisbon
Web
http://www.zilianchoose.com/
Fabrico Infinito

Fabrico Infinito

Het concept van ‘Fabrico Infinito’ is dat alles in de natuur uniek is, dus waarom zou dat anders moeten zijn voor dingen die je koopt. Het amalgaam aan bijzondere en originele designer spullen die de winkel aanbiedt is dus steeds uniek. Achteraan in de winkel heb je ook een kleine koffie- en theebar waarbij je ook heerlijke biologische cakes kunt krijgen.

Adres
Fabrico Infinitao
R. Dom Pedro V 74
1250 Lisbon
Web
http://www.fabricoinfinito.com/

A Vida Portuguesa

A Vida Portuguesa

Als je als souvenir een echt Portugees product wil mee naar huis nemen, ga dan even langs bij ‘A Vida Portuguesa’. In het voormalige parfumhuis verkopen ze enkel authentieke en 100% Portugese producten van uitstekende kwaliteit en design. Je kan er bijvoorbeeld oude grafische werken vinden zoals advertentieposters om je interieur een apart karakter te geven.

Adres
A Vida Portuguesa‎
R. Anchieta 11
1200 Lisbon
Web
http://www.avidaportuguesa.com/
Biarro Arte

Biarro Arte

‘Biarro Arte’ is een bijzondere geschenkenwinkel en kunstgalerij. Niet alleen zijn de kunstwerken die er hangen en staan stuk voor stuk exclusief en opvallend, de winkel is ook open tot 1u ’s nachts. De meeste items zijn behoorlijk extravagant en kleurrijk. Het oude gebouw is in het midden in twee gedeeld waardoor de shop en de gallerij duidelijk van mekaar gescheiden zijn.

Adres
Biarro Arte
Largo Trindade Coelho, 13
1200 Lisbon
Web
http://www.bairroarte.com/index.php?midioma=en

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be