Wil jij helemaal in die gezellige sfeer van december komen? Dan denk je misschien meteen aan sneeuw en winterkou, maar je kunt natuurlijk ook een stukje naar het zuiden reizen. Daar is het in de wintermaanden weliswaar af en toe ook flink koud, maar doorgaans zakt de temperatuur slechts naar zo’n 15 graden Celsius! Een heerlijke temperatuur om ontspannen over een kerstmarkt te slenteren dus. Bekijk wel altijd van tevoren het weerbericht even, zodat je de juiste kleding meeneemt in je koffer.

Een gezellige sfeer

De Portugezen weten wel hoe ze een gezellige sfeer moeten creëren. De stad is prachtig verlicht in de wintermaanden. Vooral de oude wijken en de winkelstraten die je hier vindt, zijn echt een feest. Vooral de wijk Baixa is bekend, maar ook in Chiado zal jij je ogen uitkijken. Overdag kun je vaak nog zonder jas lopen, terwijl alles al versierd is met kerstbomen. Even wennen, maar ook weer heel erg leuk!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De bekendste kerstmarkten van Lissabon

Mercado de Natal

Deze kerstmarkt wordt gehouden in en rondom de arena waar stierengevechten worden gehouden. Je vindt hem bij Campo Pequeno. Op deze kerstmarkt kun je rekenen op design, mode, boeken en speelgoed, maar ook op decoratie. De kerstmarkt is niet zo heel toeristisch, maar het is er toch altijd gezellig druk. Natuurlijk valt er ook wat te eten bij de lokale stalletjes. Entree kost rond de € 2,-.

Xmas creative market

Geniet jij ook altijd zo van handgemaakte spulletjes? Dan moet je op de Xmas creative market zijn. Hier vind je allerlei handgemaakte producten van de lokale mensen. Bovendien is het eten dat je hier kunt nuttigen ook heel lokaal en kun je dus echt de Portugese sfeer proeven. De producten worden verkocht voor het goede doel, doorgaans is dat het Rode Kruis. De entree wordt hier ook aan besteed. Een kaartje kost rond de € 1,-. Je vindt de kerstmarkt op het bekendste plein van Lissabon, het Praça do Comércio. Natuurlijk mag je niet nalaten een foto te maken van de enorme kerstboom die elk jaar op het plein geplaatst wordt.

Mercado crafts & design

Nog meer design? Dat vind je op de Mercado crafts & design. Er is echter niet alleen van alles te vinden op het gebied van design, maar ook voor vintage spullen zit je hier wel goed. Bovendien worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Er is volop muziek en theater, wat zorgt voor een vrolijke noot. De markt wordt gehouden in het Estrela park, te vinden naast de beroemde Basiliek van Estrela.

Wonderland Lisboa

Bij Wonderland Lisboa vind je misschien niet echt een grote kerstmarkt, maar het staat wel garant voor winterpret. Hoewel de temperaturen in Lissabon in december vaak niet bijzonder laag zijn, kun je hier toch lekker schaatsen! Het is een waar winterwonderland en dat is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook perfect voor kinderen. Met het hele gezin naar Lissabon in december? Dan mag je Wonderland Lisboa niet overslaan.

Wanneer naar de kerstmarkten in Lissabon?

Lissabon kerstmarkt

Net als elders in Europa wordt er half november vaak al met de opbouw van de kerstmarkten begonnen. De kerstmarkt wordt vooral in december druk bezocht en velen kiezen ervoor om in deze maand te gaan, omdat kerstmis dan al zo dichtbij is. Natuurlijk is dat geheel je eigen keuze. De markten duren tot eind december.

Specialiteiten op een kerstmarkt in Lissabon

De artikelen die je op een kerstmarkt in Lissabon tegenkomt, zijn vaak anders dan die je op een kerstmarkt in België of Duitsland tegenkomt. Vooral het eten is er vaak heel anders. Gepofte kastanjes kom je in Duitsland ook nog wel tegen, maar de Bolo Rei is echt typisch Portugees. Dit is eigenlijk een soort kerstkrans en deze wordt dan ook alleen in de decembermaand gebakken. Als je van zoetigheid houdt, dan ben je in Lissabon sowieso op de juiste plaats, want er zijn volop bakkerijen te vinden met schitterende etalages en vitrines. De Confeitaria Nacional is beslist een aanrader. Deze bakkerij bestaat al meer dan 100 jaar!

Hoe kom je op de kerstmarkten in Lissabon?

Het meest logische vervoersmiddel in Lissabon is de tram. Wanneer de afstanden dus te ver zijn om te lopen, dan stap je in de beroemde gele tram en laat je je zo door de stad vervoeren. Een tramkaartje kost niet veel en de informatie bij de stations is vaak duidelijk. In de stationshal kun je gemakkelijk om meer informatie vragen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be