Als je op vakantie in Normandië bent, is het zeker aan te raden om het plaatsje Honfleur te bezoeken. In deze streek van Frankrijk is dit het allermooiste havenstadje. Je voelt de speciale sfeer als je vanaf de haven door de smalle straatjes met prachtige vakwerkhuizen wandelt. Honfleur is een van de meest bezochte badplaatsen in Frankrijk en heeft veel leuke bezienswaardigheden. Meer hierover lees je in dit artikel.

De sfeer van vroeger

De geschiedenis van Honfleur start ongeveer 700 jaar geleden. De haven won zelfs tijdens de Honderdjarige oorlog aan betekenis. Dit leverde grote zeelieden en dat bracht natuurlijk rijkdom met zich mee. Kunstenaars adoreren de badplaats, en dat is helemaal niet zo gek. Honfleur ademt nog steeds de sfeer van vroeger uit door de pittoreske straatjes, oude huizen en de charmante Vieux Bassin in de haven. Internationaal is de plaats bekend om zijn prachtige oude woningen, kleine boetiekjes, gezellige hotels en de charmant geplaveide steegjes.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Kunst en cultuur

Toeristen hebben mogelijkheden genoeg om zich te vermaken in Honfleur. De speciale atmosfeer van kunstenaars vind je terug in het stadje en je kunt dan ook volop genieten van musea, ateliers en kunstgalerijen. Maar het is niet alleen klassieke kunst wat de klok slaat, ook op het gebied van hedendaagse, moderne kunst is er genoeg te bewonderen. Ben je niet zo’n kunstliefhebber? Geen probleem, want er is zeker meer. De haven in Honfleur doet nog dienst als vissershaven. Dit geeft een levendige en charmante sfeer die ook verderop in het stadje nog voelbaar is. De St-Catharinakerk is een aanrader om te bezichtigen en tevens kun je een bezoek brengen aan de houten kerk, de zoutopslagplaats en het Vieux Bassin.

Haven Honfleur

Flora en fauna bij de Seinemonding

Voor natuurliefhebbers zijn er de prachtige tuinen in het park langs de Seine. Je vindt hier de tuin der beroemdheden. In deze tuin van ruim tien hectare groot staan tien beelden van bekende personen. Allen hebben zij iets te maken gehad met Honfleur. Een voorbeeld is de schilder Claude Monet. Als je daarna de promenade langs de Seine afloopt, heb je een geweldig uitzicht over de monding van de rivier. Langs deze promenade leer je nog ontzettend veel over de unieke flora en fauna in de Seinemonding. Er staan namelijk tal van informatieborden.

Honfleur is ook nog eens gemakkelijk te bereiken

Voor een vakantie dichtbij is Normandië zeer geschikt. Vanaf Brussel ben je in een paar uur in Honfleur. De route is vrij eenvoudig. Via de Pont de Normandie bereik je gemakkelijk het havenstadje. De Pont de Normandie is een hoge hangbrug. Het is het langste exemplaar die over de Seine loopt, en de brug kan tegen windstoten van meer dan 400 kilometer per uur. Het wegdek is ijsvrij en zelfs een oceaanreus zou er tegenaan mogen varen. Houd er wel rekening mee dat je tol moet betalen om over de brug te mogen rijden.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be