In het noordoosten van Frankrijk, waar de Rijn de Frans-Duitse grens vormt, vind je een prachtig landschap. De Elzas, zoals dit gebied heet, is bergachtig en groen met prachtige oude dorpjes verspreid over het hele gebied. Daar vind je dan ook Kaysersberg. De naam van dat dorp, die eerder Duits aandoet dan Frans, geeft weer hoe roerig het verleden van het grensgebied tussen Frankrijk en Duitsland was. Deze dingen mag je dan ook echt niet vergeten te bezoeken als je in de regio bent.

Het kasteel

Als je Kaysersberg nadert dan zie je het als één van de eerste dingen. Net iets hoger dan de rest van het dorp ligt namelijk het kasteel. Dat is uiteraard met een reden. Als je over de muren van het kasteel loopt kijk je recht het Rijndal in. Een strategische positie in vroegere tijden geeft nu een prachtig uitzicht over het omringende landschap, maak die klim dus. Vanaf het kasteel kan je uiteraard ook het dorp zien. De gerestaureerde kasteeltoren is weer begaanbaar, wat zorgt voor een nog beter uitzicht.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Brug Kayserberg

De versterkte brug

De rivier La Weiss loopt dwars door Kaysersberg. De twee helften van het dorp worden bij elkaar gehouden door een prachtige, oude, versterkte brug. Deze brug werd al in 1514 gebouwd en staat nog steeds. Zoals alle originele bouwwerken in dit dorpje is ook de brug een bezienswaardigheid op zichzelf. Doordat hij relatief breed is heeft zich een soort pleintje gevormd met in het midden van de brug zelfs een kleine kapel.

Fontaine Constantin

Voor de ingang van de kerk in Kaysersberg vind je de volgende bezienswaardigheid die je niet mag missen. Daar vind je een prachtige fontein, geheel passend bij de rest van het dorp met mooie versieringen. Deze fontein staat hier al sinds 1521 en werkt uiteraard nog steeds.

Église de l’Invention-de-la-Sainte-Croix de Kaysersberg

Die kerk, waar de fontein voor staat, stamt eveneens uit het jaar 1521. Deze is dan ook zeker jouw aandacht waard. Al bij de ingang word je begroet door de prachtige bogen en het steenhouwwerk dat boven de deur geplaatst is. Binnen valt het oog meteen op de grote kunstwand aan het einde van het gangpad. Deze wand geeft het verhaal van de dood en wederopstanding van Jezus weer. In de rest van de kerk zijn ook vele prachtige houtsnijwerken, beelden en ornamenten te zien.

Albert Schweitzer museum

Albert Schweitzer kreeg in 1952 de nobelprijs voor de vrede. Reden hiervoor was zijn filosofische werk ‘Eerbied voor het leven’. Hij werd geboren in Kaysersberg toen dit nog een Duits dorp was. Hij wordt daar dan ook herdacht in de vorm van een museum dat in zijn naam geopend werd. Wil je meer weten over deze bijzondere man, dan is een bezoek aan zijn museum de moeite waard.

We kunnen je nog veel meer vertellen over de schilderachtige schoonheid van de Elzas en het mooie Kaysersberg, maar je zal het pas echt begrijpen als je dit alles met eigen ogen hebt gezien.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be