Mont Saint Michel is niet altijd de prachtige heuvel in de zee geweest zoals wij hem kennen. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar voor het jaar 709 was deze magische plek enkel een heuvel midden in het bos. Een grote vloedgolf in de maand maart van dat jaar vernietigde alles tot 30 km landinwaarts. De legende wil, dat alleen de heuvel van Mont-Saint-Michel bleef staan. Gelukkig maar, want Mont Saint Michel is meer dan adembenemend mooi. Je zult dan ook bij een bezoek dankbaar zijn dat deze plek de tand des tijds heeft weten te doorstaan.

Massief en indrukwekkend

Bovenop de Mont Saint Michel vind je een middeleeuwse abdij, met als pronkstuk een meer dan honderd jaar oud beeld van de heilige aartsengel Michaël. Je ziet het beeld al vanaf grote afstand, want het torent niet minder dan honderdzeventig meter boven de baai uit. Ook op lager niveau heb je een prachtig uitzicht over de zee en de kuststrook. Dit maakt van Mont Saint Michel een zeer fotogenieke plek.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wandeltochten zijn populair

Mont Saint Michel is oorspronkelijk een getijdeneiland: bij hoogwater omringd door water en enkel over land bereikbaar bij laagwater. Bij normaal opkomende vloed in Bretagne rijst de zee in 4,5 uur tijd over een afstand van ongeveer 10 kilometer. Eigenlijk is de heuvel Mont Saint Michel geen eiland, want het water reikt nauwelijks tot aan de noordkant. Bij springtij komt het water tot aan de rotsen rondom de heuvel, met uitzondering van de 1 kilometer lange dijk: hier blijft het zeker droog tijdens je wandeling. Wandeltochten zijn dan ook altijd populair.

Een lokaal beroemd restaurant

Via de houten voetgangersbrug Porte de l’Avancée loop je het plaatsje bij Mont Saint Michel met al haar bezienswaardigheden binnen. Alle toeristische informatie vind je in het voormalig huisje van de Burgerwacht. Als je de kans krijgt om te dineren in het populaire restaurant La Mère Poulard, moet je dat zeker doen. De vroegere eigenares ontving hier haar gasten met een speciale, lekkere omelet. Nog steeds kun je hier een omelet krijgen in alle vormen en soorten. Het hoort bij de traditie van deze plek. Vandaag de dag staat er echter nog veel meer op de veelzijdige kaart van dit oude restaurant.

Belangrijk dat je goed ter been bent

Voor mensen die niet goed ter been zijn, is Mont Saint Michel minder geschikt. Door de straten in de vorm van trappen zijn veel plekken alleen toegankelijk voor voetgangers, maar absoluut een bezichtiging waard als je de kans hebt. In 1979 werd de Mont Saint Michel met abdijcomplex en de omliggende baai uitgeroepen tot werelderfgoed. Van buiten mooi, maar ook het interieur maakt veel indruk op nieuwsgierige reizigers. Aarzel dan ook zeker niet om een kijkje in de abdij zelf te nemen wanneer je er toch bent.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be