De bestemming werd gekozen en de beste vliegtickets zijn besteld. Het is hoogtijd om een accommodatie te boeken. Er zijn best veel mogelijkheden. In het kader van een stedentrip is een hotel de populairste optie. Ook appartementen en jeugdherbergen zijn geliefd. In dit artikel gaan we na in welke mate een hostel interessant is. Voor vele koppels is het nog ietwat taboe om een kamer te boeken in een jeugdherberg. Hoogtijd om dit eens onder de loep te nemen.

De opkomst van hostels

Vroeger werden jeugdherbergen voornamelijk geassocieerd met slaapzalen en sociale wereldreizigers. Tegenwoordig klopt dit nog steeds voor een deel. Het is nog steeds mogelijk om spotgoedkoop een bed in een slaapzaal te boeken. Op die manier wordt de prijs aardig gedrukt. Ook het gebruik van gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen zal de prijs drukken. Het spreekt voor zich dat deze vorm van accommodatie niet voor iedereen is weggelegd. De privacy is er verdrongen. Een bed in een slaapzaal wordt reeds aangeboden voor minder dan 10 euro per dag. Tel daar nog wat euro’s bij voor het ontbijt en het overnachten zal slechts een klein deel van het budget innemen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het kan natuurlijk ook anders. Tegenwoordig stellen veel hostels zich open voor het grotere publiek en bieden ze ook tweepersoonskamers aan met eigen sanitair. Eigenlijk vergelijkbaar met een hotel. Ook hier is een poetsdienst aanwezig, een receptie en gratis wifi. In die zin vervaagt de grens tussen traditioneel hotel en jeugdherberg. Over het algemeen is een hostel goedkoper en dat uit zich veelal in de aangeboden luxe. De kamer is iets minder luxueus en het ontbijt iets minder uitgebreid. De vraag is dan natuurlijk in welke mate die extra luxe de meerprijs waard is.

Hotel of hostel boeken?

Bij de zoektocht naar een geschikte accommodatie raden we je aan om eerst even de mogelijkheden te bekijken. Lees online recensies en bekijk de online score van een accommodatie. Hotels en jeugdherbergen zijn er in alle maten en gewichten. Een luxueuze hostel zal duurder zijn en meer te bieden hebben dan een goedkoop hotel. Over het algemeen is een hostel iets minder luxueus en goedkoper dan een hotel, maar tegenwoordig zijn de grenzen aan het vervagen.

Personen die een citytrip als volgt ervaren: ’s morgens vroeg op, de ganse dag slenteren door de straten van een vreemde stad en pas ’s avonds laat de kamer terug betreden – kunnen misschien eens opteren voor een goedkopere hostel. Personen die iets meer gesteld zijn op luxe opteren dan weer best voor een traditionele hotelkamer. De beste manier om een zo goed mogelijk accommodatie te boeken is door zelf even op onderzoek te gaan.

Aanbiedingen

Men kan trouwens altijd en overal wel een interessante aanbieding opmerken. Zo kan men een goedkope kamer in een hostel boeken aan een nog voordeligere prijs. Of men kan een kamer in een kasteel huren tegen een scherp tarief. De markt van hotelkamers is groot en er is dus aardig wat concurrentie. Haast en spoed is zelden goed en net daarom is het goed om eerst even te vergelijken qua bestemming en nadien qua accommodatie.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be