Menig toerist beleeft een citytrip op hun eigen manier. De één zal graag uren rondslenteren in de historische binnenstad en de ander richt zijn aandacht dan weer op kunstmusea. Op voorhand even opzoeken wat men precies allemaal kan beleven tijdens een trip naar een bepaalde stad is altijd een goed idee. Het is namelijk de bedoeling om de trip ten volle te beleven. Na afloop weet hebben over een hoogtepunt en dit niet met eigen ogen kunnen aanschouwen hebben tijdens de reis, is een domper van formaat. Zo zullen velen Lissabon bezoeken zonder een tripje te brengen aan Sintra, zonde!

In dit artikel onderstrepen we het belang van een reisgids. Met de komst van het internet is de verkoop van dergelijke boekjes drastisch gedaald. Tegenwoordig kan men dan ook alles regelen via het wereldwijde web. Vliegtickets boeken, een hotel uitzoeken en vervolgens tal van lijstjes uitprinten qua hoogtepunten en voor je het weet is alle informatie voorhanden.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Waarom een reisgids?

De boekjes van Capitool zijn een aanrader. Top 10 Florence.

De sites – en ook hier zondigen wij – zijn veelal best algemeen. De top 10 bezienswaardigheden worden moeiteloos opgesomd, maar echt gedetailleerde informatie kan men vaak niet verwachten. Even plats nemen op een bankje en rustig de reisgids openslaan en wat randinformatie doornemen zal de beleving van de stedentrip verbeteren. Zo weet je meteen in welke tijdsperiode men zich moet situeren en wat het oorspronkelijk gedacht achter een zeker gebouw zat. Men kan de zaken dus beter plaatsen.

We stellen zeker niet dat het noodzakelijk is om een reisgids van enkele honderden pagina’s door te nemen. Tegenwoordig zijn er een hoop kleine gidsen die perfect in de jaszak passen. Eventueel kan men ook ééntje huren in de bibliotheek. Wijzelf hebben goede ervaringen met de gidsen van Capitool. Voor de populaire bestemmingen kan men de reeks ‘top 10’ opmerken en het boekje behandelt dan een hoop lijstjes. Uiteraard een algemene top 10, maar ook een top 10 mooiste parken en kindvriendelijke activiteiten staan vermeld in het boekje. Op die manier weet je meteen de mooiste plekjes van een stad op te zoeken.

Voorbereiding is alles

Een citytrip op voorhand goed organiseren is verstandig. Weet welke bezienswaardigheden men kan spotten en dewelke jezelf en het reisgezelschap aanspreken. Kijk ook in welke mate men entreetickets op voorhand men kan aanschaffen. De mooie koepel op bovenstaand boekje (in Florence) is een drukbezochte plek. In het hoogseizoen zijn de tickets vaak reeds voor enkele dagen op voorhand volledig uitverkocht en dat is een kleine tegenslag indien men dit pas te weten komt aan de infobalie van de stad. Tegenwoordig zijn een hoop Europese grootsteden druk bezocht en net daarom is op voorhand een beetje plannen een verstandige zet indien men alles uit de vakantie wenst te halen. Een kleine reisgids maakt ook deel uit van diezelfde goede voorbereiding.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be