Ook de Belgische stad Leuven is dol op de kerstsfeer. Elk jaar staat de maand december in het thema van de feestdagen. Versieringen, lampjes, cadeautjes, en natuurlijk een leuke kerstmarkt! Wil je meer weten over deze kerstmarkt en alle andere winterse activiteiten en evenementen? Lees dan snel verder!

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Leuvense Kerstmarkt

Jaarlijks vindt er een geweldige kerstmarkt plaats op het Hoover- en Ladeuzeplein. In 2019 is het al de 32ste editie! 

Zoals elk jaar staan er zo’n 140 standen vol leuke cadeautjes (voor anderen maar ook voor jezelf!), prachtige producten en natuurlijk lekker eten. Ook voor winterbier of glühwein kun je terecht op de kerstmarkt. Hiervoor ga je naar kerstbrasserie ‘Bij Rudolf’. 

Zoals op de meeste kerstmarkten in België is de toegang ook hier gratis. Zo bewaar je al je geld om leuke aankopen te doen tijdens je dagje uit. 

Openingstijden van de kerstmarkt

De kerstmarkt opent op woensdag 11 december, en sluit op zondag 22 december. Hiermee heb je dus genoeg tijd om leuke cadeautjes en lekkernijen te kopen voor al je geliefden.

Dit zijn de openingstijden van de kerstmarkt:

 • Woensdag 11/12: 12u – 22u
 • Donderdag 12/12: 12u – 23u
 • Vrijdag 13/12: 12u – 23u
 • Zaterdag 14/12: 11u- 23u
 • Zondag 15/12: 11u – 22u
 • Maandag 16/12: 12u – 22u
 • Dinsdag 17/12: 12u – 22u
 • Woensdag 18/12: 12u – 22u
 • Donderdag 19/12: 12u – 23u
 • Vrijdag 20/12: 12u – 23u
 • Zaterdag 21/12: 11u – 23u
 • Zondag 22/12: 11u – 20u

Wat kun je kopen op de kerstmarkt in Leuven?

Leuven kerst

Zoals op de meeste kerstmarkten kun je veel cadeautjes vinden, zowel klein en goedkoop als luxe en duur. Voor iedere portemonnee is er iets te vinden. Het leuke is dat je hier hele andere producten vindt dan in de meeste winkels. Denk hierbij aan handgemaakte sieraden, producten van hout voor een warme sfeer in huis, originele versieringen voor in de boom en nog veel meer. 

Qua cadeautjes kun je het zo gek niet bedenken of je zult het hier vinden. Gietijzeren beelden, handgemaakte poppetjes, houten sculpturen, Marseillezeep, aloë vera verzorgingsproducten, bloemdecoraties, kaartjes, speelgoed, maar ook luxe halsbanden voor honden en katten en andere cadeautjes voor je huisdieren! 

Kinderen en de kerstmarkt in Leuven

Ook kinderen zullen zich niet vervelen op de kerstmarkt in december. Ten eerste zullen ze genieten van alle heerlijke geuren, en de smaken die daar natuurlijk bijhoren. Want iets lekkers eten op de kerstmarkt hoort er helemaal bij. 

Weet je dat er ook een kersthuis is op deze kerstmarkt? Want ja, de kerstman moet natuurlijk wel alles in de gaten houden! Al met al is het een heerlijk dagje uit met het hele gezin!

Hoe kom je in Leuven?

Met de auto

Als je met de auto naar Leuven komt kun je het beste bij een randparking parkeren. Bij sommige parkings kun je gratis met de P+Bus formule de bus nemen naar de stad. Je laat je parkingticket zien aan de chauffeur. Je krijgt dan een busbiljet voor maximaal 4 personen, dat betekent dus de bestuurder en maximaal 3 passagiers. Hiermee kun je gratis naar het centrum, en daarna terug naar de parking. Dit is een handige manier om wat extra geld over te houden voor je aankopen op de kerstmarkt. Om te zien welke parkings mee doen met deze formule bekijk je deze pagina

Met de trein

Ook kun je met de trein makkelijk Leuven bereiken. Vanaf Brussel Centraal ben je binnen 23 minuten in Leuven. Vanaf antwerpen centraal is het 45 à 65 minuten reizen, afhankelijk van de trein die je kiest. Het is dus goed te doen om een dagje heen en weer naar de kerstmarkt in Leuven te gaan. 

Het grote voordeel van reizen met de trein is dat je geen parkeerplaats hoeft te zoeken. Ook mag je genieten van een glaasje glühwein of een biertje omdat je hierna niet in de auto hoeft te stappen. 

Andere winterse activiteiten

Tijdens de winter wordt er niet alleen een kerstmarkt georganiseerd in Leuven. Er zijn ook meerdere kerstconcerten, een winterspeeltuin, een wintertuin, winterwandelingen en een Nieuwjaarsdrink. 

De wintertuin bevindt zich op de Grote Markt. Je kunt er rondwandelen en genieten van de mooie versieringen. Ook raden we je aan er een kopje warme chocolademelk te drinken om weer nieuwe energie te krijgen. 

Op 14 december 2019, van 17u tot 21u kun je meedoen aan ‘Groot Begijnhof bij kaarslicht’. Deze mooie plek wordt dan helemaal verlicht met kaarslicht om een warme kerstsfeer te creëren. Je kunt hier een gids volgen om tijdens een wandeling mooie straten van de stad te ontdekken. 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be