De kerstmarkt van Aken behoort tot één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland en wordt dan ook jaarlijks bezocht door vele Belgen. De kerstmarkt wordt ieder jaar gehouden in het bruisende centrum van Aken, wat normaal vooral bekend staat om haar mooie winkels en uitgebreide aanbod van restaurants en andere horecagelegenheden.

Tijdens de kerstdagen worden diverse plekken in het centrum omgebouwd tot gezellige kerstmarkten die jaarlijks bezocht worden door 1,5 miljoen mensen. De grootste kerstmarkt kun je vinden voor het stadhuis en deze wordt uiteraard het drukst bezocht. Je vindt hier vele gezellige kraampjes waar je leuke kerstspulletjes, kleding, en eten en drinken kunt kopen. Vooral de Duitse lekkernijen vallen altijd goed in de smaak en de heerlijke geur van het eten geeft een extra beetje sfeer mee. De kerstmarkt in Aken is zeker een bezoekje waard in 2019!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De populairste kerstmarkt voor Belgen en Nederlanders

Kerstmarkt Aachen

Jaarlijks reizen er vele Belgen en Nederlanders af naar de kerstmarkt in het Duitse Aken en dit is geen verrassing. De kerstmarkt in deze geweldige stad is altijd zeer gezellig en daarnaast is er ook voldoende te beleven in het altijd gezellige Aken. De ligging van Aken is één van de belangrijkste factoren waarom deze kerstmarkt zo populair is in de Benelux.

Aken ligt op slechts enkele minuten afstand van beide grenzen dus het is wel logisch dat deze kerstmarkt zo veel bezocht wordt door Nederlanders en Belgen. De gezelligheid in Aken is toch wel de voornaamste reden dat de stad zo goed bij ons in de smaak valt. In de stad kun je kennismaken met de Duitse ‘gemütlichkeit’. De kerstmarkt is altijd op en top versierd en de Duitse kerstsfeer komt je direct tegemoet als je Aken binnenrijdt.

Weekendje weg naar Aken

Ben je van plan om in 2019 een bezoekje te brengen aan de kerstmarkt van Aken? Wellicht kan het ook een goed idee zijn om er een weekendje weg van te maken met vrienden of familie.

In het Duitse Aken is er naast de kerstmarkt ook voldoende te beleven. De stad heeft veel mooie winkels, dus je hebt er veel mogelijkheden om lekker te shoppen tijdens je weekendje weg. Ook de architectuur in deze geweldige stad mag er zijn. Je hebt in deze Duitse stad dus genoeg te doen buiten de kerstmarkt om. Een goed hotel of appartement vinden in Aken is ook geen probleem. Voor ieder budget kan je wel een geschikte verblijfplaats vinden in of nabij het centrum. Begin wel op tijd met plannen, want de goedkoopste hotels zitten snel vol tijdens deze periode.

Een weekendje weg in Aken tijdens de kerstperiode is een echte aanrader!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be