Met heel veel gezellige kerstkraampjes, een warm glaasje glühwein, duizenden lampjes en de geur van gepofte kastanjes is de kerstmarkt in Hasselt een van de meest sfeervolle kerstmarkten in België. Tijdens de lange en donkere dagen voel je hier overduidelijk de kerstwarmte. De markt is een onderdeel van Winterland Hasselt. Dit evenement brengt de gehele stad in winterse sferen. Het is een perfect dagje uit voor het hele gezin.

Locatie en tijden

Panorama overzicht van Hasselt, Belgie

Het Kolonel Dusartplein in de binnenstad is dé plek waar je moet zijn. Hier staan ontzettend veel kerstkraampjes en kerstchalets waar de allerleukste kerstartikelen te koop zijn. Afgelopen jaar was de markt van zaterdag 24 november 2018 tot en met zondag 6 januari 2019. Exacte data voor komende winter zijn nog niet bekend, maar naar verwachting zal dit rond dezelfde periode zijn. Dit geldt ook voor de openingstijden. Meestal zijn die van 12.00 tot 22.00 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag start de markt zelfs al om 11.00 uur.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bezoek markt combineren met rondje schaatsen

Besluit je een bezoek te brengen aan de kerstmarkt, dan kan dat helemaal gratis. Aansluitend is het mogelijk om nog even lekker te schaatsen op de ijsbaan, welke ook op het Kolonel Dusartplein gelegen is. Hier zijn wel kosten aan verbonden, echter zijn die niet hoog. Voor vier euro mag je de hele dag schaatsen. Je kunt je eigen schaatsen meenemen, maar het is ook mogelijk om deze te huren op de ijsbaan. Daar betaal je eveneens vier euro voor. Om in de ijssfeer te blijven, kun je tevens nog genieten van een boeiend sneeuw- en ijssculpturenfestival. Dit evenement wordt aan hetzelfde plein georganiseerd.

Activiteiten voor kinderen

Voor kinderen is er genoeg te doen. Ze zullen genieten van alle kraampjes die zo mooi versierd en verlicht zijn. Met hun eigen geld op zak kunnen ze op zoek naar het ultieme kerstcadeautje. Zijn ze niet zo gek op schaatsen? Geen probleem, er is nog genoeg ander aanbod voor kinderen. Diverse leuke attracties maken het feest helemaal compleet. Op het plein staat een achtbaan, een authentieke carrousel, een spookhuis, een funhouse en er rijdt een gezellig kersttreintje rond. Uiteraard dien je voor deze activiteiten wel te betalen.

Bereikbaarheid en parkeren

De kerstmarkt in Hasselt is goed te bereiken. In de binnenstad zijn voldoende parkeergelegenheden. Vrijwel altijd zijn dit betaalde parkings. Voor wie gratis wil parkeren, is dat mogelijk buiten het stadscentrum. Je kunt dan heel gemakkelijk met de bus naar het centrum toe. Natuurlijk kun je ook een hotelkamer boeken in het centrum. Zo heb je meerdere dagen de tijd om te genieten van het grote aanbod wat Winterland Hasselt te bieden heeft.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be