Tijdens onze laatste citytrip in Berlijn gingen we ‘Tempelhof Freiheit’ bezoeken, zoals het oude vliegveld Berlin Tempelhof tegenwoordig in de volksmond genoemd wordt. Deze luchthaven werd geopend in 1923. Tijdens het Interbellum was het zelfs een van de drukste vliegvelden ter wereld, tot het in 2008 gesloten werd… Einde van een tijdperk… maar twee jaar later opende er een park dat wel 380 hectare groot is!

Als joggingfanaat mocht een tochtje in dit groene park niet ontbreken! Gevolgd door een heerlijke picknick, terwijl we wandelaars, joggers, rollerskaters, enz… gadesloegen. Goed voor een ontspannen dagje buiten het centrum.
Ook het luchthavengebouw zelf was een bezoekje waard: een gids heeft ons een interessante rondleiding gegeven en heeft ons heel wat bijgeleerd over Berlin Tempelhof en zijn roemrijke verleden.

Zet een bezoek aan Tempelhof Feld dus zeker op je bucketlist als je een citytrip naar Berlijn plant. Voor ons was dit eerder een ongewone doe-tip, maar het werd een heerlijke, groene afsluiter van een prachtige citytrip!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Gratis: Ontdek hier onze gratis cityguides!

Wil je meer tips voor je citytrip in de Duitse hoofdstad: lees dan zeker verder in ons Berlijn-dossier. De beste hoteldeals, heel vaak inclusief vluchten, vind je hier

Zoek je inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!

Vond je dit interessant? Voor meer inspiratie en tips schijf je in op de wekelijks Citytrip.be nieuwsbrief → Ja, ik wil meer leuke bestemmingen ontdekken!