In Normandië vind je het charmante Franse havenstadje Honfleur. Het gezellige plaatsje heeft een pittoresk oude stadskern, een prachtige houten kerk, een aantal leuke musea, heel veel kunstateliers en een knus ingesloten jachthaventje. Dit is dé plek voor een aangenaam verblijf in het buitenland. In deze blog lees je een aantal leuke bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben tijdens je verblijf in Honfleur.

Jachthaven

Honfleur jachthaven

Le Vieux Bassin is de jachthaven van Honfleur. In deze oude havenkom meerden vroeger de vissersboten aan. Het was ook de plek waar zij hun waar probeerden te verkopen. Vandaag de dag is het een jachthaven met rondom hoge huizen uit de zeventiende en achttiende eeuw. Uiteraard heeft Honfleur nog steeds een vissershaven, maar de vissersboten leggen nu buiten het centrum aan. Er wordt gevist op grijze garnalen en Coquilles Saint-Jacques.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Houten kerk

Een houten kerk bezichtigen? Het kan in Honfleur. Hier werd in de vijftiende en zestiende eeuw de Sainte-Catherine kerk gebouwd. Voor de hele bouw is hout gebruikt, met uitzondering van de fundamenten. Opvallend was het wel; alle kerken werden immers van steen gebouwd. Niemand weet de ware reden, maar waarschijnlijk was er onvoldoende geld. Binnen in de kerk kun je bij een grote foto een reliekschrijn vinden van Sainte Thérèse de Lisieux. In juli 1887 zou zij in deze kerk gebeden hebben.

Natuurpark

Voor een mooi stukje natuur kun je terecht in de Jardin des Personnalités. Een prachtig verzorgd park met mooie wandelpaden. Onderweg zie je fraaie vijvertjes en ‘aangeklede’ buste-standbeelden. Het is leuk en verrassend om deze beelden in de perkjes te zien opduiken. Het zijn beelden van schrijvers, musici, notabelen en kunstenaars. Allemaal hadden zij een link met Honfleur. Zij lieten zich er inspireren, woonden er of werkten er. Bij elk beeld vind je een stukje tekst met uitleg.

Diverse musea

Ook de museumliefhebber kan aan zijn trekken komen. Je vindt er onder andere een etnografisch of heemkundig museum en een marinemuseum. Het eerst genoemde museum is het Musée d’Ethnographie en is gevestigd in de oude gevangenis. Afkomstig uit de regio Normandië liggen hier oude interieurs met gebruiksvoorwerpen en klederdracht. Het Musée de la Marine zit in de voormalige kerk Saint-Etienne. Het is de oudste kerk van Honfleur en werd in 1899 geopend als museum. Je vindt hier gravures, maquettes en andere voorwerpen. Ze illustreren het rijke verleden van Honfleur als vissersplaats.

Overnachten

Vanuit Vlaanderen is Normandië goed te bereiken. De reis is niet heel lang en in de omgeving van Honfleur zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden. Mocht je niets kunnen vinden in Honfleur, wijk dan uit naar de steden Dieppe en Deauville. Hier is het aanbod het grootst.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be