Waarschijnlijk hebben we er allemaal al eens over gehoord. Het Louvre huisvest enkele van de grootste kunstwerken uit de wereldgeschiedenis, met als pronkstuk de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci. Hoewel velen echter de buitenkant van het Louvre kennen, met zijn prachtige glazen piramide, lijken er minder mensen te zijn die weleens binnen zijn geweest. Toch heeft het Louvre meer dan 8 miljoen bezoekers per jaar. Als jij een van hen wil zijn, hebben wij enkele tips voor je.

 

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Van vorstelijk paleis naar museum

Het Louvre was ooit een kasteel en paleis waar de koningen van Frankrijk woonden. Al in de 17e eeuw kwam hier een einde aan. Tijdens de Franse revolutie was dit definitief afgelopen, toen werd besloten om het Louvre in een museum te veranderen.

 

Je weg vinden in het gebouw

 

Louvre Museum

Om te voorkomen dat je verdwaalt in dit grote gebouw geven we een korte uitleg over de indeling van het Louvre. Er zijn drie secties (vleugels) binnen het museum, welke weer verder verdeeld zijn over meerdere
verdiepingen.

Denon Vleugel

We zullen maar beginnen met de vleugel waar de meeste bezoekers meteen heen willen. De Mona Lisa hangt namelijk in de Denon vleugel. Ook hangen en staan er in dit gedeelte van het Louvre veel Italiaanse, Noord-Europese, Franse en oude Romeinse werken. Kom je dus alleen voor de hoofdattractie, dan is het raadzaam meteen naar de Denon vleugel te gaan. In deze vleugel vind je overigens ook de marmeren beelden die veelal door Italiaanse kunstenaars zijn vervaardigd.

Richelieu Vleugel

Wil je graag de Nederlandse kunstwerken, die het Louvre in haar collectie heeft, bezichtigen dan moet je naar de Richelieu vleugel. Uiteraard vind je hier niet alleen Nederlandse werken, maar kan je ook werken uit Mesopotamië zoals de Hammurabi code bekijken. In de Richelieu vleugel vind je ook enkele appartementen die Napoleon III liet bouwen zodat hij daar buitenlandse politici kon ontvangen.

Sully Vleugel

De derde en laatste vleugel is de Sully vleugel. Hier zie je de werken uit de Griekse en Egyptische beschavingen die we allemaal kennen. In deze vleugel vind je zelfs een sfinx, mummie tombes en meerdere Griekse standbeelden.

Het Louvre bezoeken & tickets kopen

Het museum is elke dag, behalve dinsdag, geopend. De openingstijden zijn van 9:00 – 18:00 uur met uitzondering van woensdag en vrijdag wanneer het museum geopend is tot 21:45 uur. De enige dagen van het jaar dat het Louvre gesloten is zijn 1 januari, 1 en 8 mei en 25 december.

 

Kaartjes kan je online of aan de kassa kopen. Als je ze online koopt moet je nog wel op de door jou gekozen tijd in de rij voor de online tickets kassa staan. Bezoeken aan het museum zijn gratis voor iedereen tot 18 jaar, inwoners van de Europese Unie tot 26 jaar en voor invaliden. Toegang is van oktober tot en met maart op elke eerste zondag van de maand gratis voor iedereen.

Er is dus geen reden om dit uitzonderlijke museum links te laten liggen bij een bezoek aan Parijs.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be