Een citytrip naar het zonnige Lissabon is altijd een goed idee. De andere grootstad van Portugal werd reeds besproken: Porto. We kwamen tot de conclusie dat een verblijf van 2 à 3 dagen wel gerechtvaardigd was. In het geval van Lissabon zal men beter 3 à 5 dagen boeken. De hoofdstad is grootser en tevens heeft de omgeving ook meer te bieden. Neem onderstaand artikel eens door, boek een leuk hotel in het centrum van Lissabon en voor je het weet geniet je op één van de vele miradouros van een prachtig zicht over de historische stad. Veel plezier met je bezoek aan Lissabon.

Lissabon bezoeken en de belangrijkste bezienswaardigheden

Lissabon bezoeken? Dan moet je deze belangrijke bezienswaardigheden zeker gaan zien. De stad is gebouwd op 7 heuvels en men kan dus aardig wat hoogteverschillen opmerken. Het leuke aan dit reliëf zijn de panoramapunten, de zogenaamde Miradouros. Op een warme zomeravond zijn deze punten geliefd. De zonsondergang aanschouwen, genieten van het uitzicht en gezellig iets drinken zijn de mogelijkheden.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Uiteraard zijn de mooie punten niet het enige. De stad op zich is eigenlijk een opeenstapeling van hoogtepunten. Historische gebouwen, prachtige pleinen en een vakantiegevoel typeren de stad. Enkele opmerkelijke zaken:

Het is de stad van de tram en alles is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer in Lissabon. De iconische tram 28 rijdt nog steeds rond in de stad en is populair onder de toeristen. De overvolle, snikhete, gammele tram voert je via smalle straatjes naar vele uithoeken van de stad. Leuk om te zien, minder leuk om er in het hoogseizoen een plekje te veroveren.

De wijk Belem ligt ietwat afgelegen, maar het is absoluut de moeite waard om af te zakken naar dit stadsdeel. In het Mosteiro dos Jerónimos (gigantisch gebouw!) ligt het graf van onder andere ontdekkingsreiziger Vasco de Gama. Ook de Torre de Belém kan men in dit stadsdeel opmerken. De honger stillen doet men met de befaamde Pastéis de Bélem. De bakker vinden is niet moeilijk. Er wacht namelijk een gigantische rij toeristen op hun pasteitjes.

Torre de Belém

De centrale straat is eigenlijk de Rua Augusta. Deze loopt door tot aan een gigantisch plein. Daar kan men de Arco Triunfal ofwel Rua Augusta Arch opmerken. Deze triomfboog is ter herdenking van de aardbeving van 1755.

Comércio Plaza

Het mooie kasteel – Castelo de São Jorge – ligt op een heuvel. Het is de ideale plek om de gigantische brug over de Taag te aanschouwen. Ook de zonsondergang afwachten hoort bij een romantische trip naar Lissabon. Verder is er ook nog de befaamde street-art, de botanische tuin, de markt en zovéél meer. Alles met eigen ogen gaan ontdekken is de boodschap.

Lissabon is een opéénstapeling van bezienswaardigheden. Historische gebouwen, rijke geschiedenis, prachtige pleinen, heerlijk klimaat en mooie stranden in de buurt vatten het zowat samen. Wat ons betreft één van de mooiere Europese hoofdsteden.

Sintra

Bij een citytrip Lissabon hoort in feite ook een daguitstap naar de feeërieke site van Sintra. In het station van Lissabon kan men voor enkele euro’s een ticket kopen. Eenmaal aangekomen kan men op het perron een hoop personen opmerken die kaartjes allerlei verkopen. Voor de minder mobiele mens is er een treintje voorzien dat rijdt naar de voornaamste hoogtepunten. Het moge duidelijk zijn: het is een interessante plek.

Het Palacio de Pena (1840) is wellicht het bekendste monument. Het torent hoog boven de stad uit. De wandeling te voet loopt via de botanische tuin. Het is een fikse klim. Onderweg kan men ook de ruïnes van het Morenkasteel uit de 7de en 8ste eeuw bezoeken. Ook Het Paleis van Sintra, Quinta de Regaleira, Paleis van Monserrate, Paleis van Quelus en het 16de eeuwse klooster Convento dos Capuchos zijn ter plaatse een bezoek waard.

Uw citytrip naar Lissabon

De hoofdstad van Portugal past perfect in het rijtje bij andere heroïsche grootsteden zoals Parijs, Barcelona en Rome. In vele lijstje staat de stad ook in de top 5 van mooiste, romantische Europese steden. Hoogtijd om de Portugese schoonheid met eigen ogen te gaan ontdekken dus. Mits wat geluk is het mogelijk om voor ongeveer 50 euro per persoon de vliegtickets te regelen richting de stad.

Goedkoop op citytrip naar Lissabon?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be