Een citytrip kan men op meerdere manieren organiseren. Bepaalde reizigers hebben tot doel om met een zo klein mogelijk budget zo veel mogelijk te zien. Een traditioneel hotel is dan misschien een te dure optie en dan kan men de mogelijkheid nemen tot een jeugdherberg. Echt goedkoop logement scoor je door te opteren voor een bed in een slaapzaal. Het spreekt voor zich dat deze beperking van de privacy niet voor iedereen een succesformule zal worden.

Tegenwoordig kan men ook perfect tweepersoonskamers boeken in jeugdherbergen. De term is ietwat vervaagd. Ook gezinnen met kinderen boeken gewoon een kamer in dergelijke accommodatie. Het verschil tussen een hotel en een hostel is niet altijd merkbaar. Hostels bieden meestal slaapzalen aan en het is allemaal iets minder luxueus. Het ontbijt is geen buffet, maar er is bijvoorbeeld maar keuze tussen 5 soorten beleg en een aantal broodjes. Voor de rest zijn de verschillen aan het vervagen. Gratis wifi, een receptie die 24 uur aanwezig is, frigo op de kamer en dergelijke kan men ook vinden in de herbergen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Jeugdherberg in Lissabon

Gedurende onze citytrip in het prachtige Lissabon vertoefden we enkele nachten in het Hostel 4U. Deze jeugdherberg geniet van een centrale ligging en is vergelijkbaar met een hotel. We raden je aan om de accommodatie eens te bekijken. Zeker toeristen die zo goed als de ganse dag slenteren van hoogtepunt naar hoogtepunt en dan ’s avonds iets eten in de binnenstad en eigenlijk niet veel tijd spenderen in de kamer, doen er goed aan om een traditioneel hotel eens links te laten liggen. Het is goedkoper en eigenlijk hoeft men nauwelijks in te boeten aan kwaliteit.

Andere hostels

Het hoeft geen betoog dat dergelijke toeristische stad nog meer te bieden heeft op het vlak van jeugdherbergen. Ze zijn er trouwens in alle maten (en prijzen). Een echt traditionele hostel zal grotendeels slaapzalen aanbieden en daar ben je dan minder dan 10 euro kwijt voor een overnachting. Andere jeugdherbergen spelen dan weer in op sociale activiteiten en organiseren kroegentochten en wandelingen. Een deel zal dan weer de algemene toerist willen aanspreken en leunt meer naar een hotel met het aanbieden van tweepersoonskamers, gratis wifi en een receptie.

Personen die doorgaans een hotel boeken, maar eigenlijk tevreden zouden zijn met iets minder luxe, kunnen perfect eens een jeugdherberg uittesten. Op die manier blijven er meer financiële middelen over om ter plaatse te spenderen. De Portugese gastronomie is naar het schijnt een echte aanrader.

Goedkoop op citytrip naar Lissabon?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be