Benenwerk

Benenwerk

Benenwerk is het slot evenement van het Brugse stadsfestival ‘Klinkers’. Met elf binnen- en buitenpodia wordt de stad omgetoverd tot een waar dansfestijn. Elk podium biedt een andere muziekstijl en vaak ook een ander concept aan, iedereen vindt er zijn gading! Ooit al naar een silent party geweest? Ook dat vind je hier terug! Kies een muziekgenre en bijhorende koptelefoon en dans je te pletter op de beats die door je koptelefoon weerklinken, je weet natuurlijk niet op welke muziek de mensen rondom jou staan te dansen. Wil je dus eens lekker uit de bol gaan in een uniek historisch kader, kom dan halverwege augustus naar de Brugse binnenstad voor het gratis stadsfestival Benenwerk!

Adres
Binnenstad Brugge
Web
http://www.benenwerk.be
Kerstmarkt

Kerstmarkt

Enkele weken voor Kerst wordt ook Brugge helemaal ingepakt en ondergedompeld in een prachtige kerstsfeer. De schaatspiste op de Grote Markt, de weerspiegeling van de kerstlichtjes in het water, de kerstkraampjes op het Simon-Stevensplein,… De mooiste tijd van het jaar is net nog een beetje mooier in het historische Brugge!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Brugse binnenstad

Gouden Boomstoet

Gouden Boomstoet

De Gouden Boomstoet is een vijfjaarlijkse praalstoet die gevierd wordt in Brugge. De ‘Wapenpas van de Gouden boom’ blijft het centrale thema sinds 1958. Dit was een steekspel dat in 1468 werd gehouden op de Grote Markt ter gelegenheid van het huwelijk van Karel de Stoute met de Engelse prinses Margareta van York. De volgende Gouden is pas in 2017. Dit mag je dus niet missen!

Adres
Brugse binnenstad
Web
http://www.goudenboomstoet.be/
Heilig-Bloedprocessie

Evenem

Heilig-Bloedprocessie

De Heilig-Bloedprocessie is een jaarlijks evenement dat al eeuwen lang in Brugge wordt gevierd op Onze Lieve Heer Hemelvaart. Sinds 2009 staat dit Brugs evenement op UNESCO’s lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Tijdens de processie wordt het Heilig Bloed rondgedragen in de Brugse binnenstad met de bijhorende muziek en dans.

Adres
Brugse binnenstad
Web
http://www.holyblood.com
Cactus festival

Cactus festival

Het Cactus Festival vindt jaarlijk plaats in het Minnewaterpark te Brugge en staat in het teken van reggae, rock, dance en world music. Artiesten van over de hele wereld zijn hier aanwezig. Enkele grote namen uit het verleden waren Arsenal, Mogwai, Triggerfinger, Hooverphonic, Tori Amos, Youssou N’Dour, Elvis Costello, Jamie Lidell, Joan As Police Woman en zo veel meer… Hear, see and feel the world!

Adres
Minnewaterpark
8000 Brugge
Web
http://www.cactusfestival.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be