In Antwerpen zijn er elk jaar wel evenementen die het waard zijn om te bezoeken. Je hoeft geen dure vliegtickets te boeken, en je bent er zo. Waar je ook woont in België, een dagje Antwerpen is altijd wel te doen. Hoewel het misschien moeilijk is om je in te beelden dat er evenementen dicht bij huis zijn die het waard zijn om de auto voor in te stappen, krijg je hier een klein overzicht van een aantal kleine evenementen.

Bierpassie weekend

De echte bierliefhebber kent dit evenement in Antwerpen waarschijnlijk al, maar België kan natuurlijk niet zonder zijn heerlijke bieren. Van 28 tot 30 juni, op de groenplaats, vind het bierfestijn plaats. Bij onthaal betaal je ongeveer vijf euro voor een proefglas van 20 cl, welke je kan vullen met alle bieren die aangeboden worden tijdens het festival. Dit is ongeveer 2 euro per glas met uitzonderingen van enkele campagnebieren en borrelhapjes. Het is niet alleen relatief voordelig, maar het is ook opgezet voor een heerlijke sfeer en natuurlijk genoeg biertjes om op de zomeravond te proberen. We raden je wel aan om in Antwerpen te blijven slapen. Na al die biertjes kun je natuurlijk niet naar huis rijden.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bier Antwerpen

De Lambermontmartre

Ongeveer vijf keer per jaar is er sprake van een openlucht schildersbeurs in de stad van Antwerpen. De naam is een samenhangsel van de kunstenaarswijk Montmartre in Parijs en de plaats in België genaamd Lambermontplaats. Na de vroegere explosieve groei van de beurs, heeft het uiteindelijk zijn plek op de Leopold de Waelplaats gevonden. Op de beurs zelf is er geen plek voor hapjes en drankjes, want eigenlijk is alles al ingenomen door de vele kunstenaars die hier hun waren verkopen. Denk daarbij aan schilderijen, tekeningen en zelfs ansichtkaarten, die je kunt bewonderen of eventueel kopen terwijl je van de live muziek geniet die op de achtergrond wordt gespeeld.

De Lambermontmartre is elke laatste zondag van de maanden mei, juni, juli, augustus en september.

Een markt zoals in de middeleeuwen

Op 15 augustus, elk jaar, wordt de binnenstad van Antwerpen omgetoverd tot een middeleeuwse markt. Je hoeft er niet perse voor verkleed te gaan, en het aanbod aan kramen is groots, zeer groots. Met wel meer dan 200 kramen met dranken, spijzen en antiek is er in ieder geval genoeg om te zien, en de verkopers zijn altijd wel verkleed. Dat zorgt voor een leuke sfeer. Hoewel je er veel authentieke dingen kunt kopen of zien, wordt er ook genoeg aangeboden dat wel van deze tijd is. Denk daarbij aan horloges of wat je ook op een normale weekmarkt aantreft.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be