In de regio van Granada, Andalusië, zijn door het jaar heen vele feesten en festivals te vinden. Vooral rond de zomer in het mooie weer kun je in de regio evenementen vinden die gelden als toeristische trekpleisters. Het is altijd leuk om je citytrip zo te plannen dat je één van deze evenementen mee kunt maken.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Carnaval in Cadiz

Carnaval wordt in Spanje overal gevierd, maar nergens zo uitbundig als in Andalusië. Vooral in de stad Cadiz gaat men helemaal los. Als je in februari op pad bent in Granada is het dan ook zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in buurdstad Cadiz. Het is de grootste viering van carnaval van het Iberisch Schiereiland, met enorme optochten, satire voorstellingen, en leuke optredens van vele verschillende soorten artiesten. Als officiële opening van de week worden alle carnavalslampen op donderdagavond aangestoken door de straten heen, tot het einde van de week.

Cadiz Carnaval

Festival de Jerez

In Jerez vindt elk jaar in maart het Festival de Jerez plaats, een flamencofestival. Voor de flamencoliefhebbers maar ook voor nieuwsgierige toeristen en bewoners is er van alles te doen, van optredens tot workshops in het flamencodansen. Ook kun je de prachtige jurken vinden die bij de dans horen. De Flamenco is een Spaanse dans met een Arabische afkomst, vooral geliefd in de zuidelijke steden; zo ook Granada. De dans wordt meestal uitgebeeld met de mooie rode flamencojurk, die het gezicht vormt van de dans.

Festival de Cine Español

Jaarlijks wordt in Malaga sinds 1988 het Spaanse Filmfestival gevierd. Dit festival dat plaatsvindt in april, heeft een aantal doelstellingen. Zo is het bevorderen van de Spaanse filmindustrie een van de grootste doelen. Hiervoor worden er niet alleen Spaanse speelfilms vertoond, maar ook documentaires en korte films. Op deze manier leert de wereld de Spaanse filmindustrie beter kennen dan alleen de internationaal doorgebroken films. Voor de filmliefhebber is dit dus ook een mooie kans om nieuwe films te ontdekken.

Carreras de Caballo

Dit evenement staat in het teken van paardenrennen, het eeuwenoude spektakel dat in Andalusië nog jaarlijks ontzettend veel bezoekers trekt. Het bestaat uit verschillende rondes, als een soort WK Voetbal. Verschillende karren rijden tegen elkaar tot de vier besten overblijven en in de finale mogen bepalen wie dan toch echt de snelste is. Het vindt jaarlijks in augustus plaats, rond de vakantie dus. Dit maakt het een mooi uitstapje voor als je in Granada op vakantie bent, en een dagje spektakel zoekt.

Voor al deze evenementen geldt wel de tip dat je op tijd bij de kaarten moet zijn. Ze zijn allemaal erg populair, dus de kans dat je er op de dag zelf nog tickets kunt krijgen is klein. Thuis zijn de tickets via het internet makkelijk te vinden.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be