Al is Boekarest misschien niet de eerste stad die in je opkomt voor een stedentrip, toch is het een geweldige bestemming voor een korte vakantie. In de stad zijn bijzonder indrukwekkende gebouwen te zien. Boekarest is een stad waar je zeker een keer in je leven geweest moet zijn!

Parlementspaleis

Het Parlementspaleis wordt ook wel het Huis van het Volk genoemd. Het werd gebouwd in opdracht van Ceausescu. Wist je dat er zelfs een complete woonwijk met een stadion, kerken en synagogen werd afgebroken om plaats te maken voor dit enorme paleis en de bijbehorende boulevard? Het paleis is uitsluitend gebouwd met materialen uit Roemenië.

Arcul de Triomph

Ook in Boekarest vind je een triomfboog. De Arcul de Triomph heeft zeker wat weg van de Arc de Triomphe in Parijs. Het monument werd gebouwd ter nagedachtenis aan de vele Roemeense soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog het leven lieten.

Curtea Veche

In het oude centrum van de stad vind je Curtea Veche. Dit is het oud koninklijk hof van Roemenië. Het stamt maar liefst uit de 15e eeuw en hoewel er niet veel meer van over is, staan deze resten toch symbool voor de waarde van het historische centrum.

George Enescu-museum

De kans is groot dat je nog nooit van George Enescu gehoord hebt. In Roemenië is dit echter een heel bekende naam. George Enescu was een Roemeense componist die leefde van 1881 tot 1955. Hij heeft een schat aan muziekstukken achtergelaten. Dit museum is geheel aan hem gewijd.

Dorpsmuseum

Wil je zien hoe het leven er vroeger aan toeging in Roemenië? Dan moet je zeker een kijkje nemen in het Dorpsmuseum. Dit museum vind je in Boekarest zelf. Het is een openluchtmuseum waar huizen en kerken uit vroeger eeuwen te bewonderen zijn. Je zal er ook zeker een aantal Roemenen tegenkomen die oude ambachten demonstreren.

Plein van de Revolutie

Voor de Roemenen zelf is het Plein van de Revolutie een van de belangrijkste plaatsen in de stad. Het was hier waar de opstand tegen de dictator Ceausescu handen en voeten kreeg. Het volk keerde zich tegen hem tijdens een toespraak, waarbij hij op de vlucht sloeg. Hij werd echter staande gehouden en na een proces geëxecuteerd.

Nationaal Kunstmuseum van Roemenië

In het Nationaal Kunstmuseum zal je vooral Roemeense kunst tegenkomen, maar er is ook een verzameling internationale kunst te vinden. Het is gevestigd in het voormalig koninklijk paleis.

Ateneul Roman

Het Ateneul, oftewel Atheneum, is het bekendste concertgebouw van Boekarest. De ronde concertzaal is bijzonder spectaculair en gebouwd in de barokke stijl. Er worden jaarlijks nog veel muziekfestivals en concerten gehouden op wereldniveau.

Lipscani

Lipscani is de oude wijk van Boekarest. De wijk is recent voor een groot deel opgeknapt, waardoor de gebouwen weer in hun oude glorie zijn hersteld. Je vindt in dit gedeelte leuke winkelstraten en veel cafeetjes en restaurants.

Biserica Stavropoleos

Wil je een authentieke Roemeense kerk bezoeken, ga dan een kijkje nemen in de Biserica Stavropoleos. Vooral de kleurrijke schilderingen op de wanden en het plafond zijn bijzonder.