De Canarische eilanden zijn een erg populaire eilandengroep voor vakantiegangers in Europa. Ze liggen voor de West-Afrikaanse kust en door deze ligging is het hier het gehele jaar door aangenaam warm. Er zijn een groot aantal kleinere eilanden die niet bewoond zijn. De zeven eilanden die wel bewoond zijn hebben stuk voor stuk ook weer hun eigen kwaliteiten die voor de diverse doeleinden van vakantiegangers kunnen dienen.

Wil je bijvoorbeeld een ontspannen vakantie hebben en veel op het strand liggen? Dan kun je het beste een keuze maken uit de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. Op zoek naar een iets avontuurlijkere reis met veel natuur? Dan kun je het beste uit de eilanden La Palma, La Gomera en El Hierro kiezen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De ontspannen strandvakantie

Ondanks dat aangegeven wordt dat de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura perfect zijn voor mensen die een ontspannen strandvakantie willen, wil dit niet gelijk zeggen dat hier alleen maar stranden en kroegen zijn. Naast de grote resorts vind je hier voldoende natuur om van te genieten.

Zo heb je bijvoorbeeld op Gran Canaria imposante zandduinen en dennenbossen waar je als wandelaar helemaal tot rust kunt komen. Op Lanzarote vind je het Timanfaya Nationaal park en het Parque Natural Los Volcanes waar je mooie wandelingen kunt maken. Op Tenerife ligt de hoogste berg van Spanje, de Teide, waar je verschillende paden kunt bewandelen. En als laatste biedt Fuerteventura naast een vulkanisch landschap ook voldoende ruimte aan watersporters! Zo hebben alle eilanden naast het de mooie stranden ook voldoende mogelijkheden om te ontsnappen aan het massatoerisme door de natuur in te trekken.

De ongerepte natuur

Zoals gezegd zijn de eilanden La Palma, La Gomera en El Hierro het meest geschikt als je van ongerepte natuur houdt en zeker geen trek hebt in massatoerisme. Op deze eilanden vind je mooie natuurgebieden waar fijne wandelingen gemaakt kunnen worden in de prachtige natuur. Zo kun je op La Gomera wandelingen maken langs kliffen en ravijnen die door de jaren gevormd zijn door vulkanische activiteit.

La Palma is een UNESCO-biosfeerreservaat en dit wordt een eiland natuurlijk niet voor niets. Geniet van het regenwoud in het noorden van het eiland. In het zuiden vind je er een woestijnlandschap. Kortom een erg divers eiland. Op El Hierro vind je ook mooie vulkanische landschappen, maar daarnaast is het eiland het meest geschikt voor duikers. Je vindt hier namelijk een mooie onderwaterwereld met grotten en scheepswrakken.

Canarisch eiland

Dagtrips en excursies

Elk eiland heeft een groot aanbod van tripjes en excursies die gedaan kunnen worden. Het is verstandig om je hier vooraf op in te lezen, zodat je al een idee hebt wat er te doen is op het eiland naar keuze. Natuurlijk kun je hier ook jouw keuze van het perfecte eiland vanaf laten hangen, want iedereen vindt weer andere excursies leuk.  

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be