Granada ligt in het zuidoosten van Spanje en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Van maart tot mei heb je het perfecte weer voor een bezoek aan Granada. In de zomermaanden is de kans op extreem warm weer hoog en bij zulk warm weer wil je natuurlijk liever op het strand liggen, dan een stad bezichtigen. Het is een oude stad met veel historie waar nog veel van terug te vinden is.

Het Alhambra

Het wereldberoemde bouwwerk Alhambra is een schitterend bouwwerk wat omringt wordt door natuur. Het complex bestaat uit een fort, koninklijke paleizen, zomerpaleis en schitterende tuinen. Het bouwwerk dateert uit de dertiende en veertiende eeuw en is door het Arabisch koningshuis verder ontwikkeld. Je doet er verstandig aan om vooraf een ticket te boeken voor een bezoek. Het Alhambra staat namelijk op de werelderfgoedlijst van UNESCO en hierdoor worden er dagelijks maar een bepaald aantal bezoekers toegelaten.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Tuin Generalife

Generalife

Dit is onderdeel van het Alhambra, dus op het moment dat je hier bent kan je direct door. De Generalife bestaat uit weelderige tuinen met vijvers, fonteinen, paviljoenen en bloembedden. Het is een van de oudste Moorse tuinen die momenteel nog bestaat.

Capilla Real

Tegenwoordig is de kapel gescheiden van de kathedraal, maar deze hoorde oorspronkelijk hier wel bij. In de kapel bevinden zich de koninklijke graftombes van het koningspaar Ferdinand en Isabella en hun dochter Johanna en haar man Philips, ouders van Karel V. Verder vind je hier een grote kunstverzameling van koningin Isabella.

Paseo de los Tristes

Als je van een romantische wandeling houdt, dan is de Paseo de los Tristes iets voor jou. Langs de rivier krijg je een panoramaview over de stad waar je dus echt kan genieten van het uitzicht. Hier vind je ook een groot aanbod aan bars en terrasjes waar je bijvoorbeeld heerlijke tapas kunt eten met een lekker glas wijn. Spanje staat natuurlijk bekend om hun tapas en wat is dan een betere plek om deze te proeven dan hier?

El Bañuelo

Dit is een Arabisch badhuis die meer dan duizend jaar oud is en het is de oudste Hammam in Andalusië. Het bestaat uit drie kamers, de koude kamer, de warme kamer en de stoom kamer. Alles is prachtig versierd en je waant je op dat moment terug in de Moorse tijd. Je kunt hier even helemaal tot rust komen en genieten van een stoombad of ontspannende massage.

Palacio de Dar-Al-Horra

Dit paleis vind je in de wijk Albayzin en dateert uit de vijftiende eeuw. Het paleis is een van de laatste bouwwerken wat in de Moorse stijl gebouwd werd. Dit omdat de Moren niet veel later verdreven werden. Het is mooi ingericht met veel religieuze inscripties in het pleisterwerk en het heeft een sfeervolle binnentuin inclusief zwembad.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be