Bij Pisa denkt iedereen meteen aan de zeer bekende scheve toren, en waarschijnlijk ook aan pizza en pasta… Maar Pisa heeft veel meer te bieden! Tijdens een citytrip wil je natuurlijk zo veel mogelijk dingen in de stad ontdekken, en niet alleen naar de mega grote toeristische trekpleisters gaan. Daarom hebben we hier een lijstje gemaakt met de meest bekende, maar ook de wat minder bekende bezienswaardigheden in Pisa.

Palazzo della Carovana

Vroeger zag dit paleis er anders uit. Vanaf 1562 werd onder andere de decoratie op de muren toegevoegd. Ook de trapgevel kwam pas later, in 1821. Sinds 1810 is er in dit gebouw een eliteschool, opgericht door Napoleon Bonaparte. Vandaag de dag heet de school ‘Scuola Normale Superiore di Pisa’. Echter studeren hier alleen hoogbegaafde leerlingen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De toren van Pisa

We noemen hem natuurlijk wel in dit lijstje, de bekende scheve toren. Door de onstabiele grond begon het gebouw tijdens de bouw al te verzakken. Toch is het veilig om langs de toren te lopen. Uiteraard wordt het gebouw goed in de gaten gehouden. Als je typische souvenirs wil kopen moet je ook hier zijn, het is namelijk één van de meest toeristische gebieden in Pisa.

Je kunt de toren ook beklimmen. Daarvoor moet je echter wel tickets kopen. Om lange wachtrijen te vermijden kun je deze het beste vooral online kopen. Zo voorkom je ook dat je geen kaartje kunt krijgen, want er mogen maar een bepaald aantal mensen per dag naar binnen.

Toren van Pisa

Duomo Santa Maria Assunta

Deze kathedraal wordt gezien als één van de mooiste van het land. De bouw startte in 1063, en duurde zo’n twee eeuwen. Vooral de kleurrijke mozaïeken en de zuilen en bogen zijn indrukwekkend. Vergeet vooral niet naar de preekstoel van Giovanni Pisano te kijken, dit is toch wel het pronkstuk van het gebouw.

Battistero San Giovanni

Dit is de grootste doopkapel ter wereld met haar maarliefst 107 meter omtrek. De bouw duurde zo’n 200 jaar, en rond de 14e eeuw wat het gebouw klaar. Het is zeker de moeite waard om hier even te komen kijken.

Santa Maria della Spina

Deze relatief kleine kerk ziet er erg apart uit, alsof de onderkant lager is dat de bovenkant met versieringen. Het lijkt een beetje uit proportie te zijn. De binnenkant is mooi, maar bij een bezoek aan deze kerk zul je vooral verbaasd zijn over de buitenkant.

Een feest bijwonen in Pisa

Elk jaar in juni vindt er een groot evenement plaats in de stad, de Gioco del Ponte. Dit folklorisch feest is erg leuk om bij te wonen als toerist. Je ziet twee legers van ridders die vechten om de brug te veroveren. Elk leger komt uit een ander stadsdeel, de ene uit Mezzogiorno en de andere uit Tramontana. De brug gaat over de rivier die de stad in deze twee delen deelt.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be