Op vergelijkbare afstand van Barcelona en Valencia, midden in de Balearische zee, vind je Mallorca. Een groot eiland, waar je absoluut eens heen moet. Niet alleen zijn de heerlijke zandstranden een groot deel van het jaar een trekpleister, dankzij het gunstige klimaat. Mallorca heeft nog veel meer te bieden. Wat dat allemaal is kan je in dit artikel lezen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Ondergronds natuurschoon

Dit eiland is een van de mooiste van Spanje, iets dat opvalt zodra je het voor het eerst ziet. Veel van deze schoonheid zit hem in de natuurlijke attracties die Mallorca te bieden heeft. Een van de attracties, die je niet meteen kan zien, zijn de grotten van Cuevas del Drach. Vanzelfsprekend is de reden dat je deze niet meteen kan zien, dat deze grotten zich ondergronds bevinden.
Waag je je echter onder het mooie Spaanse eiland, dan kom je een bijna buitenaards landschap tegen in deze grotten. Dit komt door de vele stalactieten en stalagmieten. Deze formaties zijn gevormd door water, dat door het dak van de grot naar beneden druppelde en daarbij mineralen meenam. In de grotten vind je een van de grootste ondergrondse meren ter wereld, waar je met een bootje kan rondvaren. Houdt er wel rekening mee dat deze grotten tijdens het hoogseizoen druk bezocht worden.

Bezienswaardigheid op Mallorca

Het Arabische fort La Almudaina

Wat velen niet weten, is dat Mallorca ooit in Arabische handen was. Sporen hiervan vind je dan ook terug op het eiland. Houd jij van geschiedenis of forten, dan is een bezoek aan La Almudaina een aanrader voor jou. Hoewel de Spanjaarden probeerden de Arabische invloeden op het eiland zoveel mogelijk te verbergen, zowel bij dit fort als op andere plaatsen, is de kenmerkende architectuur nog te zien. Wil je even lekker tot rust komen tijdens een bezoek aan het fort, dan kan dat in de binnentuin onder een van de mooie palmbomen.

Kathedraal van Palma de Mallorca

Tijdens een bezoek aan de hoofdplaats van het eiland, Palma de Mallorca, is het ook een goed idee om de kathedraal die daar staat te bezoeken. Deze kathedraal is al zeer oud, want de bouw startte al in 1229. Het gebouw ligt op het hoogste punt van de stad en biedt dus een prachtig uitzicht op Palma de Mallorca en de mooie Middellandse Zee. De kathedraal van Palma de Mallorca is de op één na hoogste gotische kathedraal ter wereld. Je kan deze kathedraal op elke dag van de week, behalve zondag, bezoeken.

Wandelen en zwemmen

Wil je lekker wandelen of zwemmen, of misschien wel allebei? Dit kan heel goed in het natuurpark Mondrago. Dit prachtige natuurpark beschikt over vele wandelpaden, die door het gebied heen kronkelen. Je kan tijdens zo’n wandeling ook snel een frisse duik nemen in een van de baaien, die langs de rotsachtige kust van het eiland liggen. Vanaf een van de prachtige witte zandstranden stap je zo het heerlijke, helderblauwe water van de Middellandse zee in.

Mallorca biedt zon, zee, cultuur en natuur. Alles voor een prachtige vakantie.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be