Als je Londen gaat bezoeken is de Eurostar een van de snelste, leukste en meest ontspannen manieren om te reizen. Met deze snelle trein reis je vanaf Brussel naar Calais. Vanaf daar steek je in slechts 35 minuten het kanaal over. Vervolgens kun je genieten van het mooie uitzicht in Engeland terwijl je verder reist naar Londen. Hier word je zo’n twee uur na vertrek uit Brussel afgezet in het hart van de stad, bij het station King’s Cross St. Pancras.

Vertrek

De Eurostar vertrekt vanaf station Brussel Zuid. Hierna hoef je niet meer over te stappen; deze trein gaat rechtstreeks naar Londen. Ook is het een optie om in te stappen in het Franse Rijsel (Lille-Europe) als dat beter uitkomt. De Eurostar vertrekt tot wel tien keer per dag, het is dus erg makkelijk om de tijd te kiezen die jou het beste uitkomt.

Als je je Eurostar ticket koopt is het mogelijk om, met een kleine toeslag, een kaartje te kopen vanaf ‘elk Belgisch station (EBS)’. Hiermee kun je een trein van de NMBS nemen naar Brussel-Zuid. Je hoeft dan dus niet meer los een kaartje te kopen om vanaf je vertrekplaats naar Brussel-Zuid te geraken.

Als je alleen een Eurostar ticket koopt, dus zonder EBS, en je wil met de trein naar Brussel-Zuid reizen moet je wel nog een extra treinkaartje kopen voor je reis naar Brussel-Zuid.

Tickets

Als je met de Eurostar reist kun je kiezen uit drie verschillende reisformules, namelijk een Standard ticket, Standard premier ticket of Business premier ticket.

Met alle tickets is er gratis wifi beschikbaar in de trein. Het grootste verschil tussen de Standard tickets en de Standard premier en Business premier tickets is dat de laatste twee iets ruimere zitplaatsen hebben en er een maaltijd en drankjes inbegrepen zijn bij de prijs.

Met een Standard ticket is dit niet het geval maar kun je wel snacks of drankjes kopen in het barrijtuig.

St Pancras International station

Dit station, gelegen in het hartje van Londen, is sinds 2007 de nieuwe Eurostar terminal in Londen. Het is een prachtig, gerenoveerd Victoriaans station en hier zijn ook heel wat winkels, bars en restaurants te vinden. De perfecte plaats om even bij te komen na de reis dus.

Maar wil je liever meteen de stad in? Ook dat is heel makkelijk vanuit dit station. Dit station heeft namelijk een overdekte verbinding met King’s Cross metrostation. Vanaf hier gaan er vele metro’s naar de verschillende wijken van de stad. Ook zijn hier volop bussen en taxi’s te vinden.