Het is zeker geen wonder te noemen dat Londen een van de meest bezochte toeristische bestemmingen van Engeland is. Maar liefst 20 miljoen bezoekers trekken elk jaar naar de Britse hoofdstad om te genieten van al het moois. Zo is er een enorm aanbod aan kunst en cultuur, maar ook entertainment is op zowat iedere straathoek wel te vinden.

Londen is hiermee ook direct een van de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip. De reden hiervoor is dat er niet alleen veel te zien is op het gebied van kunst en cultuur, maar ook dankzij het feit dat er een groot aanbod aan attracties en bezienswaardigheden te vinden is.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Van koninklijke paleizen tot het parlement, en van musea en kathedralen tot het ontspannen tijdens een ritje op een gigantisch reuzenrad. Een reuzenrad waarmee je ook direct een adembenemend uitzicht krijgt over de rivier de Theems. je kunt eindeloze dagen doorbrengen met het verkennen van de beste bezienswaardigheden van Londen, zonder dat je ooit zonder unieke dingen te zien en te doen komt te zitten. En, als extra bonus: veel van de beste plaatsen om te bezoeken zijn gewoon gratis.

Kortom, het is tijd om de mooiste locaties in Londen voor je in kaart te brengen!

London Eye

De London Eye is een van de meest populaire attracties in Londen. Maar liefst bijna 4 miljoen bezoekers betreden dit enorme reuzenrad, waarmee het een absolute toeristische trekpleister is geworden in de stad.

En al deze aandacht is er natuurlijk niet voor niets. Het reuzenrad op de Theems geeft je namelijk een fantastisch uitzicht over Londen. Op het hoogste punt van ruim 130 meter zie je de vele bruggen over de Theems en kan je zelfs tot aan de vliegvelden kijken.

Of je nu overdag gaat of in de nacht, de rit is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van je verblijf te noemen. Toch is een bezoek in de nacht nog net even iets specialer. De London Eye schittert dan in verschillende kleuren en wordt weerspiegeld in de Theems. Je krijgt uitzicht op de verlichte stad zoals je hem nog nooit hebt gehad.

Nog een kleine tip: het is een aanrader om je tickets online te kopen. Het kan soms heel druk worden bij deze attractie en bovendien zijn de prijzen online vaak nog een stuk lager.

Buckingham Palace

Er zijn zoveel bijzondere locaties in Londen, maar Buckingham Palace steekt hier toch nog altijd wel met kop en schouders bovenuit. Een van de meest iconische gebouwen van Groot-Brittannië is ook het toneel van de meest populaire vertoning van pracht en praal in Londen, namelijk de wisseling van de wacht. Om half 12 in de ochtend, ongeacht het seizoen, vindt deze kleurrijke en vrije vertoning van precisie-marsen en muziek plaats.

Een van de beste manieren om het maximale uit je bezoek te halen is toch wel om de wisseling van de wacht mee te maken. Daarnaast zijn er verschillende tours waarbij je van alles in- en rondom het paleis te zien krijgt.

Het volgen van een van deze tours is een eenvoudige manier om de hoogtepunten te zien in een korte periode van tijd. Daarnaast maakt de kennis van een deskundige gids om de de hele ervaring veel leuker en relevanter om mee te maken.

Big Ben

Goed, de London Eye en Buckingham Palace mogen dan wel een van de meest bezochte attracties in Loden zijn, de belangrijkste bezienswaardigheid is nog altijd de Big Ben. Deze enorme klokkentoren stijgt met ruim 95 meter boven alles en iedereen uit en is misschien wel het meest iconische gebouw in de stad.

De Big Ben staat centraal in Londen aan de noordkant van het Huis van Afgevaardigden, waar het Britse parlement bijeenkomt. De Big Ben is bovendien een van de belangrijkste monumenten van Londen. Daarom werd het in het jaar 2012 hernoemd ter ere van koningin Elizabeth II en heet het nu officieel “Elizabeth Toren”. Maar voor de meeste mensen is de naam Big Ben gebruikelijker en zal dit nog wel even de meest gangbare naam zijn voor dit iconische gebouw.

Hoe de toren uiteindelijk heet laten we verder nog even in het midden, maar dat het een bezienswaardigheid is die eigenlijk niet mag ontbreken in je planning staat vast!

De Nationale Galerij

De Londense National Gallery behoort tot de top van de kunstmusea in de wereld en vertegenwoordigt een bijna compleet overzicht van de Europese schilderkunst van de 13e eeuw tot aan de 20e eeuw.

De grootste en meest belangrijke stukken van het museum bevinden zich in de collecties van Nederlandse Meesters en Italiaanse Scholen uit de 15e en 16e eeuw. Tot de hoogtepunten behoren Michelangelo’s The Entombment, Botticelli’s Venus en Mars, De Waterlelievijver van Monet en natuurlijk de bekende Zonnebloemen van Van Gogh.

Tower of London

Direct aan de Theems staat de Tower of London. En of je nu met de boot de Theems bezoekt of een wandeling maakt langs de oever van de rivier aan de zuidkant van de City of London – de indrukwekkende toren zal je niet zo snel over het hoofd zien.

De Tower of London is niet alleen een populaire bezienswaardigheid, maar heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land. Het enorme complex heeft sinds de bouw ervan verschillende doelen gediend. Door de jaren heen gebruikten de Britse koningen het als wapenkamer, residentie, munt en zelfs als gevangenis, martelkamer en executieplaats.

Op de overblijfselen van de Romeinse stadsmuur in Londen werd halverwege de 11e eeuw een kasteel gebouwd. Vanaf het einde van de 11e eeuw werd de Witte Toren, die vandaag de dag nog steeds bewaard is gebleven, dan ook eindelijk daadwerkelijk gebouwd. De Tower of London kreeg zijn huidige opstelling met drie vestingringen in de middeleeuwen. Sindsdien is de toren continu uitgebreid en dus ook voor allerlei verschillende doelen gebruikt.

Vandaag de dag kan je al dit moois bezichtigen en kom je onder andere de kroonjuwelen van de koningin tegen. Daarnaast zijn er verschillende tentoonstellingen die je een bijzonder kijkje in de geschiedenis geven. Ook helpen de gidsen en guards je hier maar al te graag met een rondleiding op deze historische locatie.

Goedkoop op citytrip naar Londen?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

Meer weten over Londen? Bekijk ook:

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be