Londen is vooral gekend omwille van de talloze – al dan niet historische – bezienswaardigheden en de vele shops. Een aspect van Londen dat wel eens over het hoofd wordt gezien, is het gegeven dat deze metropool niet alleen rijk is aan traditionele maar ook aan historische “London pubs”.

Liefhebbers van geschiedenis zullen zich vergapen in de ‘Dog and Duck’ in Soho, een pub die al sinds 1734 bestaat. Of misschien bezoek je liever de ‘Ten Bells pub’, gekend omwille van de jacht op Jack the Ripper. De traditionele pubs in Londen maken deel uit van de persoonlijkheid en eigenheid van de stad. Zowel studenten en toeristen, als rijke financiële topmannen voelen zich er thuis. Bovendien serveert nagenoeg elke pub traditionele gerechten. Probeer zeker eens ‘a ploughman’s lunch’ of ‘cod & chips’, heerlijk typische gerechten die vaak een stuk minder prijzig zijn dan in de vele restaurants die de stad rijk is. Dat je niet lekker kunt eten in Londen is een fabel, sta open voor de Britse keuken en geniet…

Wist je dat …

Heel wat traditionele pubs in Londen omgebouwd werden tot luxe hotels en zelfs tot brouwerijen? Aan een verwenbeurt toe? Een heel leuk alternatief voor je citytrip naar London is daarom een tot luxe hotel omgebouwde pub. Veel van deze verblijfplaatsen werden in het verleden in de Victoriaanse en Georgian stijl gebouwd, waardoor de ‘high standard’ kamers vaak nog hun originele structuur behouden hebben en groter zijn dan een gemiddelde hotelkamer omwille van de hoge plafonds.