Je hebt je vlucht geboekt naar een van de twee vliegvelden in Rome. Je hebt bedacht wat je allemaal wil gaan doen en zien in de stad, maar hoe geraak je daar eigenlijk? Vanaf beide vliegvelden in Rome is het nog een stukje reizen naar de stad. Daarom bespreken we hier de makkelijkste en goedkoopste manieren om vanaf het vliegveld naar de stad te komen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Vliegvelden

Rome heeft twee luchthavens. De kleinste van de twee heet Ciampino International Airport en ligt het dichtst bij het centrum van beide vliegvelden. Hier komen vooral vluchten aan van low-budget maatschappijen zoals Ryanair en Easyjet. De tweede, grootste, luchthaven heet Leonardo da Vinci/Fiumicino International Airport.
Van Ciampino International Airport naar het centrum van Rome
Vanaf Ciampino gaat er geen rechtstreekse treinverbinding naar het centrum. Je kunt enkel de bus of metro nemen naar het centrum van de stad. Om bij het metrostation Anagnina (lijn A) te komen kun je de bus nemen. De bus kost ongeveer 1,20 euro. Om vanaf het metrostation in het centrum van Rome te komen kost vervolgens nog 1 euro.

Een andere mogelijkheid is om vanaf het vliegveld de bus te nemen naar treinstation Campino, en van daaruit de trein te nemen naar het centrale treinstation genaamd Termini. Dit kost ongeveer 2 euro.

Wil je liever niet overstappen en rechtstreeks naar de stad gaan? Ook dan zijn er opties. Zo kun je met Terravision met de bus naar het centrum. Tickets hiervoor zijn 6 euro voor een enkele reis of 12 euro voor een retourticket. Je kunt deze tickets ter plaatse kopen of online via http://www.terravision.eu/rome_Ciampino.html
Een andere optie is het bedrijf Sit bus shuttle. Hier kosten tickets 6 euro voor een enkele reis of 10 euro voor een retourtje. Ook deze kun je ter plaatse kopen of online boeken via http://www.sitbusshuttle.com/it.

Neem je liever een taxi? Deze kost zo’n 30 euro. Voor ieder stuk bagage moet je meestal nog 1 euro extra betalen.

Van Leonardo da Vinci/Fiumicino naar het centrum van Rome

Vanaf dit vliegveld is de goedkoopste manier om de stad te bereiken de bussen van het openbaar vervoer nemen. Hoeveel dit precies kost ligt aan je bestemming maar kost normaal gesproken niet meer dan een paar euro.
Ook zijn er transferbussen beschikbaar. Het voordeel hiervan is dat je makkelijk je bagage kwijt kan en een enkele reis kost slechts 4 euro. Tickets hiervoor kun je wederom ter plaatse kopen of vooraf online via http://www.terravision.eu/rome_fiumicino.html

Ook is het mogelijk om een directe trein naar het centrum te nemen vanaf dit vliegveld. Deze gaat naar het centrale treinstation van Rome en heet de Leonardo Express-trein. Tickets hiervoor kosten 14 euro en je bent hiermee zo’n 35 minuten onderweg.

Een taxi nemen is uiteraard ook een optie. Deze kost ongeveer 40 euro, afhankelijk van je bestemming.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be