Op het gebied van stedentrips zullen bepaalde steden met alle aandacht gaan lopen. Frankrijk is een prachtig vakantieland en – mede dankzij de nabijheid – trekken jaarlijks een hoop Belgen en Nederlanders de grens over. De hoofdstad Parijs trekt jaarlijks miljoenen toeristen en voor de rest gaan voornamelijk volledige regio’s met de aandacht lopen. De Pyreneeën trekken een hoop wandelliefhebbers en Normandië staat dan weer voor een groot teken in het teken van het oorlogstoerisme. Bij het horen van de term Côte d’Azur denkt men dan weer aan pittoreske Franse dorpjes, blauwe lucht en zee. In dit artikel bespreken we grootstad Nice.

Citytrip naar Nice

De stad in het zuidwesten van Frankrijk telt meer dan 300.000 bezoekers en is een middelgrote stad. De kustlijn van de stad bedraagt maar liefst 9 kilometer. Een groot deel is voorzien van een kiezelstrand. Tijdens het hoogseizoen is het aardig druk en op snikhete dagen is het strand als het ware een mensenmassa. Toeristen bezoeken Nice niet enkel voor het strand. Er vallen een hoop bezienswaardigheden te spotten tijdens een citytrip Nice.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Nice bezienswaardigheden

Aan het strand kan men de Promenade des Anglais opmerken. Fietsers en wandelaars slenteren graag over de promenade. Al wandelend richting de oude stad zal men automatisch de uitkijkpost van de groene stadspark
Parque de la Colline du Château opmerken. Na het bestijgen van wat hoogtemeters kan men in dit stadspark de haven Port Lympia bezichtigen.

Ook La Cathédrale Sainte-Réparate en Course Saleya zal men automatisch tegenkomen tijdens een fikse stadswandeling. De beste manier om de stad te ontdekken is trouwens al wandelend. In het hoogseizoen kan men ontsnappen aan de brandende zon door rond te wandelen in de oude stad – Vieux Nice. Hier treft men een wirwar van smalle steegjes aan. Hoge, historische gebouwen zorgen voor de nodige schaduw.

Nice mag dan wel de populairste publiekstrekker zijn van de Côte d’Azur, maar men mag zeker de omgeving niet vergeten. Tijdens een rondreis doorheen de Côte d’Azur kan men wel een tiental stopplekken opsommen. De Villa Ephrussi de Rothschild, het decadente Saint-Tropez en rijke Monaco, Eze en de oude binnenstad van Antibes zijn slechts enkele voorbeelden.

Èze – vlakbij Nice – wordt gezien als één van de mooiste dorpen.

Voor enkele dagen naar Nice

Frankrijk wordt door Belgen en Nederlanders nogal vaak bezocht per wagen. Daar Nice toch wel een stukje rijden is en de Franse wegen ook onderhevig zijn aan tol, kan het nemen van een vliegtuig voordeliger uitkomen. In het beste geval is er sprake van een heuse rondreis en dan kan men wel best met de wagen afzakken richting Nice. Frankrijk is een prachtig vakantieland en is eigenlijk het best per wagen te bezoeken. Men kan dan rijden van hoogtepunten naar hoogtepunt en overnachten op verschillende plaatsen. Een hotelovernachting boeken in Nice raden we dan zeker aan. Boek dan zeker iets in de oude binnenstad en het liefst tijdens een warme zomerdag. ’s Avonds is de sfeer dan magisch.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be