Duinkerke heeft de derde grootste haven in heel Frankrijk, wat een mooi plaatje is. In de haven kan je mooie boten spotten of zelfs een boottrip gaan maken. Toch heeft Duinkerke veel meer te bieden dan alleen de haven. Je vindt hier namelijk diverse musea, historische gebouwen, mooie wijken en als je wilt shoppen ben je hier ook aan het juiste adres. Kortom, er is genoeg te doen in Duinkerke.

Bezienswaardigheden in Duinkerke

Als je door de stad loopt zie je al snel dat er veel te zien valt. Duinkerke is een stad met veel cultuur en hier moet je dan ook zeker optimaal van genieten.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Belfort

In Duinkerke vind je twee keer het “Belfort van Duinkerke”. In eerste instantie zou je denken dat dit om een fout gaat, maar dit is zeker niet het geval. Het eerste Belfort is de voormalige klokkentoren van de Sint-Eligiuskerk. De in de vijftiende eeuw gebouwde toren is 58 meter hoog en valt hiermee goed op. In 1782 werd de klokkentoren van de kerk gescheiden en nu is het een op zichzelf staande toren waaruit je een uitzicht op de kerk hebt.

Het tweede Belfort van Duinkerke kan je bezichtigen bij het stadhuis. Deze klokkentoren is 75 meter hoog en kan vanaf het plein bij het stadhuis goed bekeken worden. Beide belforten maken deel uit van de werelderfgoed inschrijving belforten in België en Frankrijk.

Sint-Eligiuskerk

Tijdens de inval van de Franse cavalerie in 1558 werd de oude kerk in brand gestoken en alleen de toren bleef overeind. In 1559 begon de bouw van de nieuwe kerk, welke onder leiding stond van de architect Jean de Renneville. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen was het belfort onderdeel van de Sint-Eligiuskerk tot 1782. Toen werd de klokkentoren gescheiden van de kerk. Dit was allemaal onderdeel van een grondige verbouwing van de architect Victor Louis.

Kerk Duinkerke

De toren van de Leughenaer

Als je snel over de titel van de toren leest kan je denken dat deze toren de naam van een leugenaar heeft gekregen. Niets is minder waar, want deze vestigingstoren kreeg deze naam omdat mensen hier op de uitkijk stonden. ‘Leugheren’ betekende toentertijd uitkijken en dit is de reden achter de naam van deze toren. Het is het oudste monument van de stad met een hoogte van dertig meter.

Diverse musea

Als je een groot fan van musea bent zit je in Duinkerke ook op de juiste plaats. Het Musée Portuaire is een museum over de haven die verdeeld is in drie segmenten. Hier leer je meer over de historie van de haven en kan je verschillende oude schepen bezichtigen. Daarnaast heb je er natuurlijk ook een historisch museum die men herinnert aan de Tweede Wereldoorlog. In het Mémorial Dunkerque 1940 Opération Dynamo word je terug de tijd in genomen naar de reddingsoperatie waar geallieerde soldaten werden geëvacueerd uit Duinkerke, richting Engeland. Wie de film Dunkirk gezien heeft zal hier al meer over te weten zijn gekomen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be