Praag en z’n architectuur

Vanaf het moment dat je Praag binnenstapt, zal je versteld staan van de prachtige architectuur. Het Oudestadsplein ziet er bijvoorbeeld nog bijna hetzelfde uit als in de 10de eeuw. De vele straatmuzikanten en artiesten die hier hun ding komen doen, maken alles nóg beter. 

Op ditzelfde plein moet je zeker ook het astronomisch uurwerk aanschouwen. Dit middeleeuws stuk is zeer indrukwekkend en ontzettend interessant om eens goed te bekijken. 

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Ook de Karelsbrug is een must-do. De bouw van deze brug werd gestart in 1357 en het verbindt de Oude Stad met de Praagse burcht. Hij is 516 meter lang en er staan 30 standbeelden op. Enkele van deze standbeelden werden gekuist of vervangen, anderen niet. Als je de brug over wandelt, zie je dan ook mooi de verschillen in kleur tussen de prachtige beelden. 

Muziekliefhebbers moeten zeker eens bij de John Lennon Wall stoppen. Dat is een muur in het centrum van de stad waar John Lennon al sinds de jaren ’80 herdacht wordt in de vorm van kunst en graffiti. Soms komen groepen in opstand en wordt de muur overschilderd. Dat houdt fans echter niet tegen, want enkele uren later staat de muur meestal weer vol boodschappen en kunst.

Andere dingen om te beleven

Wie fan is van moderne architectuur, kan in het stadje Brno terecht. Daar staat namelijk de Villa Tugendhat. Deze villa werd in het jaar 1930 gebouwd en wordt beschouwd als een meesterwerk voor het functionalisme. Ze werd in 1994 omgevormd tot museum en is nu publiek toegankelijk. Dit gebouw staat trouwens op de UNESCO Werelderfgoedlijst, dus dat betekent ook wel weer dat het de moeite is om te bezoeken. 

Kasteel Konopiště is een prachtig bouwwerk in de Tsjechische stad Benešov. Het was ooit het huis van de beroemde aartshertog Frans Ferdinand, maar nu is het in handen van de staat en wordt het uitgebaat als museum. Wie de film The Illusionist heeft gezien, zal het kasteel hoogstwaarschijnlijk herkennen.

Het weer in Tsjechië

Tsjechië kent 3 verschillende klimaten: het gematigd zeeklimaat, het gematigd landklimaat en het koel landklimaat. Het is er over het algemeen nooit echt heet en er valt redelijk wat neerslag. Dat geeft Tsjechië ook z’n typische sfeer en uitzicht. Zonder dit alles zou Tsjechië Tsjechië niet zijn. De warmste maanden zijn augustus en september, de koudste december, januari en februari. 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be