Griekenland is een republiek in het zuidoosten van Europa. Het bestaat uit een aantal eilanden waarvan de bekendste Kreta en Rhodos zijn. Griekenland ligt in de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Egeïsche Zee.

De Griekse cultuur

De officiële landstaal in Griekenland is Grieks. Er wonen ongeveer 11 miljoen inwoners en zo’n 98% daarvan is Grieks-orthodox.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat valt er te doen?

Griekenland

Kavala is een stad in het noordoosten van Griekenland. De haven van de stad is zeer leuk om te bezoeken. Kavala is dan ook de perfecte plaats om te genieten van lekkere vis. De Kamares is een 16de-eeuws aquaduct middenin de stad. Er is ook een oud fort genaamd Panagia om te bezoeken.

Rhodos is één van de bekendste Griekse eilanden. Het is een zeer populaire vakantiebestemming in de Egeïsche Zee. Iets dat veel toeristen in Rhodos doen, is naar de omliggende eilandjes hoppen. Ook kan je in het stadje Lindos een oude akropolis gaan bezoeken.

Chania is de tweede grootste stad op het eiland Kreta. Je vindt er verschillende culturele wijken, zoals een Venetiaanse, een Joodse en een Turkse. In Chania is ook nog een oud fort uit het jaar 1629 te vinden. Verder is de stad heel pittoresk door de gekleurde huizen en kleine steegjes.

Een andere stad op het eiland Kreta is Heraklion. Ook hier kan je een fort bezoeken. Dit ligt in de haven en werd rond 1540 gebouwd. Knossos is een archeologische site iets buiten de stad. Hier zijn al verschillende opgravingen gedaan die ons veel bijleerden over de Minoïsche beschaving.

Santorini is nog zo’n bekend Grieks eiland. De populairste activiteit in Santorini is het bezoeken van de
vulkaankrater. Die krater is zo groot dat er dorpen in gebouwd zijn.

Voor leuke windmolens moet je in Mykonos zijn. De huizen zijn er ook tot bijna in de zee gebouwd en zorgen voor een spectaculair zicht.

Samos nog zo’n eilandje in de Egeïsche Zee. Er wordt zowel wijn, honing als olijfolie geproduceerd. Dat maakt het dan ook de ideale plaats om eens lekker te gaan eten. Want die wijn moet geproefd worden, toch?  

Athene

Athene, Griekenland

Athene is de hoofdstad van Griekenland en ook meteen de bekendste stad. Er valt gigantisch veel te beleven en te bezoeken, zoals de akropolis, het Dionysustheater, de Tempel van de Olympische Zeus en nog zoveel meer.

Ook in Thessaloniki valt heel wat te beleven. De bekendste bezienswaardigheid in de stad is
waarschijnlijk de Witte Toren. Die toren werd vroeger gebruikt om de stad te verdedigen. Daarna werd hij omgetoverd tot gevangenis en nog iets later was het een plaats voor massaexecuties.

Lesbos is nog zo’n eiland waar oneindig veel te doen valt. In het stadje Mytilini alleen al is er een Byzantijns kasteel en een amfitheater om te ontdekken. In Kalloni kan je heel wat vogels gaan spotten en rondom het eiland zijn heel wat openbare stranden waar je volop van het mooie weer kan genieten.

Zin om eens naar één van deze Griekse eilanden te vliegen? Dan kan je hier je vakantie boeken. Veel reisplezier!

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be