Porte de Paris

Porte de Paris

Deze unieke triomfboog werd gebouwd ter ere van de Zonnekoning Lodewijk XIV in de 19de eeuw. Deze stadspoort is maar liefst 32m hoog en symboliseert de macht van de koning.

Adres
10 Place Simon Vollant
59800 Rijsel
Frankrijk

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Citadel

Citadel

Deze citadel werd gebruikt als vestingwerk maar nadat het voltooid was werd de stad nooit meer belegerd. Vandaar de bijnaam La belle inutile. Dit werk van Vauban is een stukje groen aan de rand van Lille. Rust er even uit na een vermoeiend bezoek aan de gratis zoo in het prachtige groene park.

Adres
Avenue du 43 régiment d’infanterie
59800 Rijsel
Frankrijk
Web
http://nl.lilletourism.com/historisch-monument-lille/citadelle-de-lille.html
Oude beurs

Oude beurs

Dit gebouw uit de 17de eeuw gaf de mensen uit de sector handel en financiën onderdak. De 24 identieke huisjes worden gekenmerkt door het centrale binnenplein. Bovenop de poorten staat telkens de Vlaamse leeuw, als verwijzing naar het toebehoren tot de Nederlanden.

Adres
Place du général de Gaulle
59000 Rijsel
Frankrijk
Web
http://nl.lilletourism.com/la-vieille-bourse.html
Notre-Dame de la Treille

Notre-Dame de la Treille

Deze kathedraal uit de 19de-20ste eeuw is te vinden in het oude stadsgedeelte van Rijsel. De voorgevel is een échte eye-catcher. De kathedraal doet dienst als hoofdzetel van het aartsbisdom Rijsel. Neem zeker ook eens een kijkje binnenin waar het beeld van de Heilige maagd staat.

Adres
Passage Notre Dame de la Treille
59800 Rijsel
Frankrijk
Web
http://www.cathedralelille.com
Jardin des géants

Jardin des géants

Deze “Reuzentuin” bestaat nog maar sinds 2009 maar is een oase van rust middenin de drukke stad. De tuin is opgesplitst in 3 delen: Voorplein van de Wolken, het Gras der Reuzen en de Tuin van de Bronnen. Deze rustige plek heeft een oppervlakte van 2 hectare met meer dan 45 000 bomen en planten. Plaats genoeg om een rustige wandeling te doen tijdens je city-trip door Rijsel, vind je niet?

Adres
Avenue Foubert
59000 Rijsel
Frankrijk

Belfort

Belfort

Wil je een overdonderend zicht op Rijsel? Dan moet je eens een bezoekje brengen aan het Belfort. Na het beklimmen van 100 treden, krijg je als beloning een panorama van de stad. Het belfort staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Adres
Belfort van Rijsel
215 Rue de Paris
59000 Lille
Frankrijk

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be