In 2017 bestormde het liedje ‘Zoutelande’ de Nederlandse hitlijsten. Even later zouden ook de Belgische hitlijsten gedomineerd worden door dit liedje. Deze track was een duet van de Nederlandse band Bløf en de Belgische zangeres Geike Arnaert. Deze artiesten wisten op een fraaie manier een idyllisch plaatje in Zeeland te beschrijven; Zoutelande. Sindsdien is Zeeland een stuk populairder geworden onder toeristen. Dat is ook terug te zien in de hoofdstad van Zeeland: Middelburg.

Heb je interesse om binnenkort een dagje naar Middelburg te gaan? Bekijk dan zeker onderstaande bezienswaardigheden; de garantie voor een geweldige dag in Zeeland/Nederland.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De markt

Één van de grootste markten van Nederland bevindt zich in Middelburg; de markt van Middelburg genoemd. Deze markt heeft een oppervlakte van maar liefst 7800 vierkante meter en staat vol met mooie gebouwen. De blikvanger op het plein is het stadhuis van Middelburg.

Op een zomerse dag staat het hele plein vol met terrasjes en kan je genieten van de zon. De sfeer op de markt is erg gemoedelijk en gezellig!

De abdij

De abdij van Middelburg

Een uniek bouwwerk in Middelburg is de zogeheten abdij. Een abdij is een mannen- of vrouwenklooster van een contemplatieve kloosterorde; in 1100 werd dit gebouwd in Middelburg gebouwd voor De Witheren. Na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog heeft de abdij een uitgebreide restauratie gehad; momenteel doet de abdij Middeleeuws aan.

Wat nu resteert is een en al pracht. Het volledige complex omvat meerdere gebouwen, waarbij de gebouwen om een centraal plein heen gebouwd zijn. Een bezoek aan deze prachtige abdij is absoluut een aanrader.

Zeeuws museum

Als je een dagje in Zeeland bent, kan het erg leuk zijn om je in de historie van deze provincie te verdiepen. Een ideale mogelijkheid daarvoor is het Zeeuws Museum. Dit museum staat vol met porselein, Zeeuwse klederdrachten, Zeeuwse portretten en schilderijen van Zeeuwse schilders. Een absolute blikvanger zijn de zes Vlaamse wandtapijten; een verwijzing naar de geleverde strijd in de Tachtigjarige Oorlog.

Lange Jan

Deze toren is vergelijkbaar met de Domtoren in Utrecht; hij overstijgt alle andere gebouwen in het centrum van Middelburg. Op de lijst van hoogste torens van Nederland staat de Lange Jan op plek 11. Met een hoogte van 90,4 meter is het een bijzonder en indrukwekkend gebouw.

De beklimming naar de top van deze toren is aan te raden; je hebt daarbij een prachtig overzicht over de gehele stad.

Naast bovenstaande bezienswaardigheden kan je je ook op andere manieren prima vermaken in Middelburg. Ben je een shopaholic? Middelburg heeft een groot scala aan leuke winkels. Ook barst de stad van leuke restaurants, leuke terrasjes en authentieke cafés. Ook een bezoekje aan de plaats Zoutelande is aan te raden; leuk om te combineren op één dag met Middelburg en/of Sluis!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be