Nederland heeft vele steden die toeristen uit binnen- en buitenland aantrekken. Steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Breda zijn de meeste mensen bekend. Ook historische steden als Alkmaar en Hoorn trekken veel toeristen. Met stip op onze “must visit” lijst van Nederlandse steden staat echter ook Leiden. De geboortestad van één van Nederlands beroemdste kunstenaars, Rembrandt, herbergt vele verborgen parels.

Rivier Leiden

Overal is wat te zien

Elke stad heeft zijn hotspots en trekpleisters. In veel steden betekent dit grote en lange stukken lopen. Hoe anders is dat in Leiden. Hier is overal wat te zien. Bezienswaardigheden die in het oog springen, maar vooral ook verborgen pareltjes die het absoluut de moeite waard maken om de stad te verkennen. Leiden is zonder twijfel een van de leukste wandelsteden van ons land.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Leiden is grotendeels gebouwd in de 17de eeuw. Vrijwel de hele historische stad is bewaard gebleven. Dit maakt van Leiden een stad waar je ook zonder specifiek doel doorheen kunt lopen, simpelweg om je te vergapen aan de fraaie huizen en andere bouwwerken. Daarmee zou je de stad echter wel tekort doen. De stad kent namelijk tientallen binnenhofjes. Vele hiervan zijn goed verscholen, maar met de juiste info kun je ze allemaal ontdekken. Loop hier naar binnen en je hebt het gevoel in het Nederland van een paar eeuwen terug beland te zijn.

Tien interessante musea

Leiden doet zijn reputatie als culturele stad eer aan, onder andere door de tien musea die in de stad te vinden zijn. Zeer interessant zijn het Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis en de Hortus Botanicus Leiden; de oudste botanische tuin van Nederland. Hier vind je ook de sterrenwacht.

Ook op andere gebieden kom je aan je trekken

Wie denkt dat Leiden alleen maar historische panden en musea te bieden heeft, zal aangenaam worden verrast. Ook voor lekker shoppen kun je in Leiden terecht. Niet alleen vind je hier alle winkels die je maar kunt wensen, het is ook nog eens erg gezellig. Je winkelt namelijk te midden van de sfeervolle grachten. In dat opzicht is Leiden een beetje Amsterdam in het klein. De Haarlemmerstraat is de bekendste winkelstraat en de straat loopt heel ver door, waardoor je zeker niet snel uitgekeken raakt. Natuurlijk kun je ook een van de sfeervolle zijstraatjes kiezen waar vaak kleine unieke boetiekjes gevestigd zijn.

Van een dag rondlopen of winkelen word je natuurlijk hongerig en dorstig. Leiden is bezaaid met sfeervolle terrasjes met alle mogelijke gelegenheden die je kunt wensen. Leiden biedt dus alles wat je nodig hebt om je een hele dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat te vermaken.

Maak een stadswandeling en ontdek alles

Stap eens binnen bij de VVV en vraag naar een stadswandeling. Er zijn meerdere interessante routes die je meenemen langs de hoogtepunten van de stad. Ook de minder bekende en verscholen plekken komen aan bod, zodat je Leiden echt zult leren kennen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be