Koningsdag

Koningsdag

Dit evenement gaat niet alleen in Amsterdam door, maar over gans Nederland. Toch is het in Amsterdam echt speciaal! Overdag is er de vrijmarkt ,die toch wel het leukst is langs de grachten, en ’s avonds zijn er tal van leuke optredens, shows en activiteiten.

De volgende Koningsdag valt op woensdag 27 april 2016.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Binnenstad
Web
http://www.iamsterdam.com/nl/uit-in-amsterdam/uit/koningsdag/alles-over-koningsdag-in-amsterdam
Taste of Amsterdam

Taste of Amsterdam

Jaarlijks brengt het culinair festival Taste of Amsterdam, gedurende 4 dagen, restaurants en wijnleveranciers bij elkaar in het Amstelpark. Laat je verrassen door warme/koude snacks of culinaire hoogstandjes van enkele topchefs zoals Michel van Dijk en Luc Kusters. Bovendien is er dagelijks een line-up van diverse programma’s waaronder de kookworkshops veel belangstelling trekken. Enjoy!

Adres
Amstelpark
Amsterdam
Web
http://www.tasteofamsterdam.com/
Valtifest

Valtifest

Op de eerste zaterdag van september sluit Valtifest traditiegetrouw het festivalseizoen op daverende wijze af. Dit openluchtfestival staat bekend om zijn schitterende muziek uit binnen- en buitenland. Elk jaar varieert het thema waardoor het jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Het festival vindt plaats op het industrieel NDSM terrein in Amsterdam Noord. Be there!

Adres
NDSM-werf
Neveritaweg 15
Amsterdam
Web
http://www.valtifest.nl/

International Fashion Week

International Fashion Week

Tweemaal per jaar, in januari en juli, is er een modeweek in de stad Amsterdam. Verschillende catwalks vind je terug in de straten van de stad en het zijn shows van veel jonge en talentvolle designers. Naast catwalks zijn er nog verschillende workshops, lezingen,…

Adres
In de binnenstad
Web
http://www.fashionweek.nl/en/downtown
Openluchttheater Vondelpark

Openluchttheater Vondelpark

In het mooiste en grootste park van de stad vindt ieder jaar een leuk evenement plaats. De ganse zomer lang zijn er wekelijks leuke optredens van bekende en minder bekende artiesten.

Dit jaar is het Openluchttheater geopend van 5 mei tot en met 13 september.

Adres
Vondelpark
Amsterdam
Web
http://www.openluchttheater.nl
Gay Pride

Gay Pride

Ook in Amsterdam is er jaarlijks een Gay Pride voor Holebi’s. Hier komen homo’s, lesbiennes en biseksuelen samen en gaan er stevig uit de bol! De straten en grachten van Amsterdam krijgen overwegend een roze kleurtje…

Adres
binnenstad
Web
http://www.amsterdamgaypride.nl
Grachtenfestival

Grachtenfestival

Sinds 1998 kun je midden augustus in de binnenstad van Amsterdam en aan de IJ-oevers genieten van het Grachtenfestival. Meer dan 150 voorstellingen met vooral klassieke muziek kun je gaan bekijken op bijzondere monumentale of cultuurhistorische locaties. Eén van de meest spectaculaire is een drijvend ponton aan het Hotel Pulitzer waar het Prinsengrachtconcert wordt gegeven.

Adres
Prinsengrachtconcert
Prinsengracht 315-331
Amsterdam
Web
http://www.grachtenfestival.nl
Jordaanfestival

Jordaanfestival

Veel typischer Amsterdam dan het Jordaanfestival vind je niet. Begin september weerklinkt in de Appeltjesmarkt, in de Marnixstraat en aan de Elandsgracht het onvervalste Nederlandse levenslied. Een must voor de liefhebbers van het genre.

Adres
Jordaanfestival
Appeltjesmarkt
Amsterdam
Web
http://www.jordaanfestival.nl
Open Tuin Dagen

Open Tuin Dagen

Tijdens het derde weekend van juni ontsluiten de private tuinen van vele grachtenpanden zich even voor de bezoekers. Op dat moment kun je gedurende drie dagen een dertigtal prachtige tuinen langs de grachten van Amsterdam gaan bewonderen. Het evenement wordt georganiseerd door het museum Van Loon.

Adres
Open Tuin Dagen
Verschillende private panden langs de grachten in Amsterdam
Web
http://www.opentuinendagen.nl
Museumnacht

Museumnacht

Tijdens de Museumnacht in Amsterdam openen meer dan 40 musea hun deuren van 19u tot 2u ’s nachts voor het grote publiek. Dit project wil vooral meer jongeren naar de musea lokken maar biedt iedereen eens de bijzondere beleving van een nachtelijk bezoek aan gekende plaatsen. Jaarlijks in november.

Adres
Museumnacht (N8)
Meer dan 40 musea in Amsterdam
Web
http://www.n8.nl

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be