Centraal in België ligt, in de provincie Vlaams-Brabant, de stad Leuven. Deze stad wordt ook wel de bierhoofdstad van België genoemd. Uiteraard gebaseerd op de grote hoeveelheid studenten die in de stad wonen en natuurlijk op de aanwezigheid van de Artois-brouwerij. In de stad valt altijd wel iets te beleven. Sowieso zijn er jaarlijks terugkerende evenementen. In deze blog hebben wij er een paar voor je op een rij gezet. Deze zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken tijdens een citytrip.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Winterse sfeer in de stad

Tijdens de donkere maanden van het jaar kun je in Leuven genieten van ‘Wintertijd in Leuven’. In de binnenstad zijn veel winteractiviteiten die hartverwarmend genoemd mogen worden. Bezoek bijvoorbeeld de Leuvense kerstmarkt of geniet van een nostalgische kermis. Tevens kun je deelnemen aan een exclusieve rondleiding waarbij je het interieur van het beroemde Leuvense stadhuis van binnen mag bekijken. Erg sfeervol zijn de winterwandelingen in de avond. Een gids zal je meenemen naar de mooiste en rustigste plekjes van de stad.

Artiesten uit binnen- en buitenland

Op de Oude Markt en het Ladeuzeplein in het historische stadscentrum van Leuven vindt jaarlijks het populaire muziekfestival Marktrock plaats. Ieder jaar zijn er half augustus meer dan 70 uiteenlopende artiesten uit binnen- en buitenland in de stad aanwezig. Gemiddeld komen meer dan 350.000 bezoekers op dit gezellige muziekfestival af.

Culinair evenement

Hapje Tapje is hét culinaire evenement van België. Dit festival vindt jaarlijks in Leuven plaats in en rond de Muntstraat en op de Oude Markt. Of je nu een echte levensgenieter bent óf een fijnproever; iedereen geniet hier met volle teugen. Maar liefst 41 verschillende kramen hebben allerlei lekkere hapjes die jij mag proeven. Daarnaast kun je genieten van de live show cooking en in de avond uit je dak gaan tijdens een spetterend optreden.

Muziek op het plein

In de zomermaanden is het tevens heel gezellig op één van de drie pleinen. Op de Grote Markt, de Oude Markt en de Vismarkt treden nationale en internationale artiesten op. Dit is in de maanden juli en augustus op enkele vrijdagen.

Meer dan 500 bieren

Leuven beer

Omdat Leuven de bierhoofdstad wordt genoemd, kun je natuurlijk niet een evenement zonder bier overslaan. Het gehele jaar door is het al mogelijk om te genieten van bierwandelingen, een bezoek aan de brouwerij, proeverijen en workshops. Maar extra leuk is het Zythos Bierfestival. Op dit festival kun je maar liefst meer dan 500 bieren van 100 verschillende brouwers proeven.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be