Ga je binnenkort op citytrip? Bereid je dan goed voor en vertrek met een gerust gemoed. Onze redactie heeft een aantal nuttige tips bijeengesprokkeld om je reis én je afwezigheid thuis zo goed mogelijk voor te bereiden.

1/ Maak – naast je bucketlist van bezienswaardigheden, musea en excursies ter plaatse – ook een checklist van alles wat je mee wil en ook vooral moet meenemen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

2/ Dure spullen laat je best thuis. Enkel de hoogstnodige zaken neem je mee en die steek je dan best ook in je handbagage. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan medicatie, geld en je smartphone. Zonder smartphone kan je echt niet vertrekken, want die staat vol apps die bruikbaar zijn op je bestemming!

3/ Maak het jezelf niet lastig en beperk je bagage. Als het echt moet kan je ter plaatse extra kledij aanschaffen of die tandenborstel gaan kopen die je thuis vergeten bent.

4/ Wij gaan meestal binnen Europa op citytrip, maar ga je buiten de Europese grenzen, dan wissel je best vooraf wat geld in de juiste munteenheid. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je „even de handjes moet gaan wassen” in de openbare toiletruimtes van het luchthavengebouw waar je landt.

5/ Bekijk ook ruim op voorhand welke reisdocumenten (bijvoorbeeld visum) je nodig hebt voor jouw vakantiebestemming. Zo kan je jouw documenten, indien nodig, nog tijdig aanvragen. Ga ook voor de zekerheid na of jouw identiteitskaart nog geldig is. Voor sommige landen moet die zelfs tot 6 maand na retour nog geldig zijn!

6/ Al gedacht aan hoe je in de luchthaven geraakt? Vertrek vroeg zodat je ruim op tijd bent (een anderhalf tot twee uur voor het vertrekuur van je vlucht moet je al inchecken). Luchthavenparking is vaak erg duur. Je kan besparen door met het openbaar vervoer te reizen of gebruik te maken van de diensten van luchthavenvervoersmaatschappijen aan een voordelige prijs.

7/ Ben je goed verzekerd? Als er iets gebeurt kan je heel wat gedoe en geld besparen.

8/ Is de opvang voor je huisdier al geregeld? In de buurt vind je vast en zeker een prima honden- of kattenhotel!

9/ Tot slot, zorg je er best voor dat je woning er niet verlaten bij ligt. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van een tijdschakelaar die je op een of meerdere lampen aansluit. Laat je buren, vrienden of familie weten dat je op citytrip vertrekt en vraag hen om je plantjes water te geven, eens door de tuin te wandelen en de brievenbus te legen. Trek op voorhand de nodige snoeren uit de stopcontacten (van alle toestellen die niet ingeschakeld dienen te worden tijdens je afwezigheid). Wees bovendien extra oplettend voor wat je deelt op sociale media.

10/ En wil je jezelf extra verwennen, geef je huis dan een poetsbeurt voor je op reis vertrekt! Niets leuker dan thuiskomen in een proper en opgeruimd huis! En die volgende poetsbeurt kan je dan lekker nog wat uitstellen.

Bon voyage!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be