Vreemde oorden opzoeken is tegenwoordig populair. Een citytrip plannen is kinderspel. Zeker op Europees vlak moet men eigenlijk maar een paar zaken regelen: verlof, vliegtickets en een slaapplaats. Er zijn een hoop sites alwaar men de trip kan regelen. Eén van de gemakkelijkste manieren is uiteraard het regelen van het verblijf samen met de vlucht. Op deze manier hoeft men niet meer te kijken voor de zaken apart en is met enkele muisklikken alles geregeld. Is dit wel handig?

Alles apart regelen

De meest efficiënte manier om een reis te plannen is door zaken apart te regelen. Zeker voor personen die de goedkoopste manier zoeken om een stad te verkennen zullen het best af zijn met wat opzoekwerk. Echt moeilijk en tijdrovend is het allemaal niet. Eerst dient men een bestemming te kiezen en dan kan de zoektocht naar goede vliegtickets beginnen. Vaak stopt die zoektocht na het bekijken van de goedkoopste aanbieders. De bekendste aanbieder is dan Ryanair. Laat ons eerlijk zijn: voor een Europese vlucht van minder dan drie uur is een maaltijd op de vlucht, comfort en veel beenruimte eigenlijk niet echt nodig.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bekijk de prijzen van de vliegtickets bij verschillende aanbieders, maar baseer de keuze niet enkel op de prijs. Een vlucht om 07u is soms beter dan een vlucht om 14u in de namiddag. Probeer de tijd ter plaatse te optimaliseren. Een extra nacht boeken, laat aankomen en vervolgens goed uitgeslapen de citytrip te starten is een succesformule.

Eenmaal de vluchten werden geregeld is het hoogtijd om te kijken voor een slaapplaats. Ook hier merkt men enorm veel aanbieders op. Booking.com is één van de marktleiders en daar eens een kijkje nemen is dan ook een verstandige zet. Indien prijs een belangrijke factor is tijdens de trip, dan kan men hier ook jagen op zogenaamde aanbiedingen. Op die manier kan men een hotelkamer boeken tegen een scherpe prijs. Vergeet echter niet dat niet alle aanbiedingen even interessant zijn.

Door beide zaken apart te zoeken zal men vaak het best af zijn. Ook kan men zo in een immense markt gaan zoeken. Er zijn namelijk duizenden mogelijk slaapplaatsen en ook aanbieders van vliegtuigtickets zijn niet te tellen op één hand. Zelf de tijdstippen van de vluchten kiezen en vergelijken is perfect mogelijk hier.

Citytrip met vlucht en hotel

Het kan ook anders: bij meerdere aanbieders hoeft men enkel wat data in te vullen (vertrekdata en terugreis) en meteen worden tal van pakketten weergegeven. Het is dan namelijk zo dat automatisch vluchten worden gekoppeld aan een verblijf en zodoende ziet men ook meteen de prijs van het volledige pakket. Dergelijke citytrip met vlucht is natuurlijk een gemakkelijke oplossing. Zo hoeft men niet alles apart te regelen en kan men met een gerust hart vertrekken.

Tip! Vind een goedkope citytrip met vlucht en hotel bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

Over het algemeen zijn dergelijke formules iets duurder en er is ook veel minder keuzevrijheid. De reisorganisatie werkt samen met een luchtvaartmaatschappij, maar veelal is dit een exclusief samenwerkingscontract en worden dus ook enkel vluchten gebruikt van die ene maatschappij.

Uw citytrip

Wat ons betreft is het dus beter om alles zelf te plannen. Het neemt iets meer tijd in beslag, maar op die manier kun je met zekerheid de goedkoopste vliegtickets en een goed hotel boeken. De keuzevrijheid is namelijk enorm. Zo’n hotel + vlucht formule is vaak duurder en minder efficiënt. Tegenwoordig bestaan er op het wereldwijde net trouwens sites die specifiek gericht zijn op het zoeken van de beste deals. Ze zoeken dan goedkope vliegtickets uit en koppelen deze zelf aan een goed logement. Indien een hotel of vlucht dan wordt geboekt via die site, dan ontvangt de webmaster een kleine commissie. Dus ze hebben er alle belang bij om goede deals te zoeken. Op die manier is de kans groot dat meer mensen de informatie van de vlucht en het hotel naar waarde schatten en dat betekent meer inkomsten.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be