Plan je een reis van 3 dagen Berlijn? Deze wereldstad met heel wat geschiedenis heeft veel te bieden. Kies een leuk hotel uit in het centrum van de stad, zodat je dicht bij alle bezienswaardigheden zit.

Enkele tips hoe je deze dagen kan spenderen:

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De talrijke restaurants zijn mooi meegenomen. Niet alleen de kwantiteit maar ook de kwaliteit is hier het vernoemen waard. Er zijn heel wat culinaire hoogstandjes te beleven. Het is eten is best wel nog betaalbaar dus je kan met de ganse familie de buikjes rond eten.

De hamburgers zijn een ware cultuur in Berlijn. Het is enorm hip geworden om hamburgers aan te bieden. De lokale bevolking en toeristen vinden het allemaal best wel ok. Je kan dan ook kiezen tussen heel wat verschillende hamburgers, met de lekkerste ingrediënten.

Koffie kan je overal drinken zul je denken. Maar in Berlijn is er een heuse koffiecultuur. De zelf geroosterde koffiebonen, lekkere taarten en een opgeleide barista: allemaal te vinden in de vele koffieplaatsen. Leuk dus voor ontbijt of tijdens de dag.

Elke zondag kan je er eentje meemaken, de vlooienmarkten in Berlijn. Ze zijn te vinden in zowat elke wijk in de stad en ze bieden de meest uiteenlopende zaken. Als je op zoek bent naar iets van meubelen, kleding, vinyl of andere vintage spullen, dan kan je een marktje bezoeken. Drukke sfeer, maar uiterst gezellig dus.

Een trend van de laatste jaren maar ook in Berlijn te vinden, de foodmarkten. Markten vol met lekker eten die je uit het vuistje kan eten. De grotere en kleinere markten maken dat je heel wat kan proeven.

3 dagen Berlijn is prima om de stad een eerste keer te ontdekken. Er zijn uiteraard heel veel uiteenlopende zaken te ontdekken. Een hotel dichtbij is handig. Qua prijzen voor een hotelkamer heb je ook heel wat keuze. Heb je graag luxe dan betaal je daar ook voor. Maar een standaard hotelkamer is er in Berlijn ook te vinden. Je kan kiezen of je dit met of zonder ontbijt neemt. Er zijn voldoende tavernes en restaurants die ook ’s ochtends een ontbijt aanbieden. Verwacht geen torenhoge prijzen, op dat vlak valt Berlijn heus wel mee.

Berlijn ligt in het Noord Oosten van Duitsland, vanuit België makkelijk te bereiken met auto, trein of vliegtuig. Het is maar waar je zelf je voorkeur in hebt. Als je naar niets wil omzien is de trein misschien wel het makkelijkst. Je hoeft maar op en af te stappen, voor je het weet zit je in het hotel.

Berlijn is een ideale stad om een citytrip te maken. Er is voldoende te zien, ook heel wat overblijfselen uit de tweede Wereld Oorlog. Daar kan je nog heel wat van zien dus dat kan wel een idee zijn om je dagen te vullen. Het is een diverse stad waar geschiedenis en nieuwe technologie mekaar hebben gevonden. Een mix die jou misschien wel aanspreekt?

Ook interessant om te lezen:

Citytrip Berlijn
Bezienswaardigheden Berlijn
Hotels in Berlijn

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be