Spandau

Spandau

Het is gezellig winkelen in de kleine straatjes van het oude centrum van Spandau. Wat het vooral aangenaam maakt, is dat het er meestal niet zo druk is en je alles op jouw tempo kan doen. Let zeker ook eens op de mooie architectorale gebouwen.

Adres
Berlin-Spandau
13597 Berlijn
Duitsland
Web
http://www.visitberlin.de/en/article/spandau
KaDeWe

KaDeWe

KaDeWe is de afkorting voor het ‘Kaufhaus des Westens’, na Harrods in Londen is dit het grootste winkelwarenhuis van Europa en al meer dan 100 jaar oud. Niet echt iets voor mensen die houden van kleine typerende winkeltjes, maar des te meer voor de echte shopaholic. Je vindt er vooral fashion, accessoires en decoratie, maar ook een volledige verdieping gewijdt aan de foodies van deze wereld.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
KaDeWe
Tauentzienstrasse 21 – 24
10789 Berlin
Web
http://www.kadewe.de
Dussmann Kulturkaufhaus

Dussmann Kulturkaufhaus

Een verplichte stop voor de cultuurliefhebber. Het Dussmann Kulturkaufhaus herbergt een enorme collectie boeken, cd’s, vinyl en dvd’s in alle mogelijke genres. Regelmatig zijn er ook signeersessies met bekende schrijvers. Bijzonder is ook dat dit cultuurwarenhuis van maandag tot zaterdag openblijft tot middernacht.

Adres
Dussmann Kulturkaufhaus
Friedrichstrasse 90
10117 Berlin
Web
http://www.kulturkaufhaus.de/
Stilwerk

Stilwerk

Ben je een echte designfreak? Dan moet je zeker even langsgaan bij Stilwerk waar vier verdiepingen designmeubilair en -accessoires je toelachen. Je kunt er mooie stukken van Alessi, B&O, Starck, Ligne Roset, ea. aankopen. Maar natuurlijk ook gewoon wat inspiratie gaan opdoen voor je eigen interieur.

Adres
Stilwerk Design Center
Kantstrasse 17
10623 Berlin
Web
http://www.stilwerk.de

Paul's Boutique

Paul’s Boutique

Als méér dan hippe stad heeft Berlijn uiteraard ook een uitgebreid aanbod tweedehands- en vintage shops. Paul’s Boutique is zeker als sneakerliefhebber een aanrader. De betere vintagekledij is vooral binnen in de winkel te vinden.

Adres
Paul’s Boutique
Oderbergerstrasse 45 – 47
10435 Berlin
Web
http://www.paulsboutiqueberlin.de/
Bonbonmacherei

Bonbonmacherei

In de kelder van het gebouw worden met originele instrumenten en traditionele ingrediënten onweerstaanbare snoepjes gemaakt in open keuken. Eens terug boven in de winkel ligt al dat lekkers voor je uitgestald, wedden dat je niet met lege handen buiten stapt?

Adres
Bonbonmacherei
Oranienburger Strasse 32
10117 Berlin
Web
http://www.bonbonmacherei.de
Marheineke Markthalle

Marheineke Markthalle

Een verplichte stopplaats voor de foodies onder ons. In de Markthalle worden talloze biologische producten en specialiteiten uitgestald. Alle mogelijke voedingswaren zijn in de best mogelijke kwaliteit en een frisse en nette omgeving te verkrijgen. Tijdens de zomer kun je aansluitend genieten van het grote terras.

Adres
Marheineke Markthalle
Marheinekeplatz
10961 Berlijn
Web
http://www.meine-markthalle.de/
Kurfürstendamm

Kurfürstendamm

Eén van de bekendste straten en grootste winkelboulevards van de stad is de Kurfürstendamm. Hier zijn alle luxueuze kledingmerken present. Je kan de boulevard een beetje vergelijken met de Champs-Elysées in Parijs. De geschiedenis van de Kurfürstendamm gaat terug naar de 16e eeuw toen de laan gebruikt werd als verbindingsweg tussen het stadsslot van de stad en het Jachtslot van de keurvorst in het Grunewald.

Adres
Kurfürstendamm
Berlijn

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be