Geen inspiratie voor het vieren van Oud en Nieuw? Zin in verandering? Waarom kijk je niet eens over de grenzen. België is heus niet het enige land waar ze houden van het vieren van nieuwjaar. Andere landen kunnen er ook wat van.
Nieuwjaar en een citytrip, de perfecte combinatie. Je hoeft niet eens zo ver te reizen!

Londen

Nieuwjaar in Londen is helemaal te gek! Na een héérlijk feestmaal gegeten te hebben in een van de lekkere restaurantjes, begeef je je best toch even voor 24u al richting de Thames. Je zal merken dat alle londenaren om 23u00 van alle kanten komen om naar de grote vuurwerkshow boven London Eye te gaan kijken. Na de show ga je natuurlijk uit in een toffe nachtclub.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Berlijn

Ook in Berlijn komt iedereen samen om nieuwjaar te vieren. Om 24u verzamelt iedereen zich aan de Brandenburger Tor om er af te tellen tot het nieuwe jaar. Daarna kan je gewoon verder feesten in een hippe nachtclub.

Parijs

De plaats waar men in Parijs samenkomt om het nieuwe jaar goed in te zetten, is de Champs-Elysee. Samen met duizenden andere mensen kan je er kijken naar een prachtige vuurwerkshow bij de Eiffeltoren. Gezellig, adembenemend, maar vooral ook romantisch!

Amsterdam

Nederland staat er om bekend, het vuurwerk. Er is niet één plek tijdens de jaarovergang waar je geen vuurwerk zal tegenkomen in Amsterdam. Vele mensen vieren Oud en Nieuw gewoon op de straten, lekker gezellig. Maar als je meer zin hebt om echt uit te gaan, dan heb je zeker genoeg keuze, maar beslissen doe je best wel even op voorhand.

Wist je dat…

In Thaïland vieren ze nieuwjaar ook op 1 januari. Maar dat is niet altijd zo geweest. Vroeger was dit op 13 april. Tot op vandaag wordt die dag nog steeds gevierd door 3 dagen lang elkaar nat te maken met water. Je ziet iedereen rondlopen met emmers water, waterpistolen en tuinslangen. Het “feest van het water” zorgt gegarandeerd voor waterpret!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be